Βολές Χρυσοχοΐδη κατά εισαγγελέων για το Κουκάκι – Κάμερες στην ΕΛΑΣ - Free Sunday
Βολές Χρυσοχοΐδη κατά εισαγγελέων για το Κουκάκι – Κάμερες στην ΕΛΑΣ
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραχώρησε συνέντευξη στους δημοσιογράφους Όλγα Τρέμη και Μάκη Δελατόλα Eurokinissi

Βολές Χρυσοχοΐδη κατά εισαγγελέων για το Κουκάκι – Κάμερες στην ΕΛΑΣ

Οι εισαγγελικές αρχές έπρεπε να είχαν αξιοποιήσει και το οπτικό υλικό από τη νέα επιχείρηση εκκένωσης στην οδό Ματρόζου, στο οποίο καταγράφονται επιθέσεις κατά των αστυνομικών, δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας την απόφαση να ασκηθούν διώξεις μόνο για πλημμελήματα.

Μιλώντας στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιβεβαίωσε ακόμα ότι οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ θα παρακολουθούνται στο εξής με κάμερες.

 

 

Σε ερώτηση για το εάν η ρίψη τσιμεντόλιθων κατά αστυνομικών είναι πλημμέλημα, ο κ. Χρυσοχοΐδης σχολίασε ότι «έχει διαμορφωθεί πεποίθηση ότι υπάρχει το δικαίωμα στον τσιμεντόλιθο» και κάλεσε την αντιπολίτευση να τοποθετηθεί για το θέμα.

«Παιδιά πλουσίων»

Ο υπουργός εκτίμησε ότι «οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς» και τόνισε ότι «υπάρχει και το τηλεοπτικό υλικό που μπορεί να το αξιοποιήσει και ο εισαγγελέας και το δικαστήριο. Είναι υποχρέωση και του εισαγγελέα και του δικαστηρίου να αξιοποιήσει όποιο υλικό προσκομιστεί προκειμένου να διαμορφώσει δικανική πεποίθηση την ώρα που θα γίνει το δικαστήριο».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαπίστωσε μάλιστα ότι «υπάρχει σιωπή για να μην στεναχωρηθούν κάποιοι γνωστοί που βρίσκονται πολύ κοντά» στους καταληψίες.

 «Αυτό που ξέρω είναι ότι μέσα στις καταλήψεις παιδιά πλουσίων οικογενειών και κάτω από την ασπίδα είναι ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ» είπε.

«Πλέον θα υπάρχει κάμερα σε όλες τις επιχειρήσεις. Θα έχουν κάμερες οι ίδιοι οι αστυνομικοί για να καταγράφεται η δράση όλων. Και του αστυνομικού και των διαδηλωτών».

Μαρτυρίες αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση παρουσιάστηκαν από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Τα μέλη της ΕΛΑΣ καταγγέλλουν ότι οι καταληψίες έριχναν από τους ορόφους του κτηρίου στο Κουκάκι κομμάτια τσιμεντόλιθου και άλλα αντικείμενα, ακόμα και «σακούλες με περιττώματα».

«Οι Αστυνομικοί δεν είναι αναλώσιμοι», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τους συλληφθέντες αντιεξουσιαστές στο Κουκάκι.