Ράικου καταγγέλλει Παπαγγελόπουλο ότι ήθελε παραπομπές με ψεύτικα στοιχεία και κουκουλώματα στα αληθινα - Free Sunday
Ράικου καταγγέλλει Παπαγγελόπουλο ότι ήθελε παραπομπές με ψεύτικα στοιχεία και κουκουλώματα στα αληθινα

Ράικου καταγγέλλει Παπαγγελόπουλο ότι ήθελε παραπομπές με ψεύτικα στοιχεία και κουκουλώματα στα αληθινα

Την καταγγελία ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης απαιτούσε τη δίωξη συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων με κατασκευή πλαστών στοιχείων, επανέλαβε στην έναρξη της δεύτερης ημέρας της καταθεσης της στη βουλή, η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου

“Ήταν απαίτησή του, ενώ γνώριζε οτι δεν υπήρχαν στοιχεία. Ήταν απαίτησή του να κατασκευαστούν. Αυτό άλλωστε έκανε μετά με την κα Τουλουπάκη”, είπε η κ.Ράϊκου, η οποία ανέφερε ότι τα στοιχεία που είχαν προκύψει από τις δικές της έρευνες μετατράπηκαν σε σκευωρία απο τη διάδοχό της Ελένη Τουλουπάκη επικαλούμενη δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ στις 12 Απριλίου 2017, ότι «Οι μαθητές του Παπαγγελόπουλου παίρνουν τα ηνία της Δικαιοσύνης».

«Με την παρέμβαση να πάει πολιτικά το σκάνδαλο ουσιαστικά διεκόπη η διερεύνηση του σκανδάλου. Χάθηκαν εκατομμύρια για τη χώρα. Άλλες χώρες πήραν λεφτά από τη Νοβάρτις. Η Ελλάδα δεν πήρε τίποτα εξαιτίας όλων αυτών», είπε η κυρία Ράικου η οποία διευκρίνισε ότι επί ημερών της οι έρευνες οδήγησαν σε εμβάσματα της εταιρείας ύψους 118 εκατ. Ευρώ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι εκείνη την εποχή ο κ. Νίκος Μανιαδάκης προσφέρθηκε να συνδράμει στο ερευνητικό έργο της εισαγγελίας, ωστόσο «του είπαμε πως έχουμε το επιστημονικό δυναμικό για να προχωρήσουμε την υπόθεση. Επίσης εκείνη την εποχή τον είχαμε ύποπτο. Δεν μπορούσε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας. Ήταν ύποπτος λοιπόν».

Η πρωην εισαγγελέας διαφθοράς αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου σε άλλες υποθέσεις, όπως της τράπεζας Αττικής.«Θεωρώ πως υπήρξε σχέδιο ενορχηστρωμένο θεσμικά από τον Παπαγγελόπουλο. Μου ζήτησε να μην περαιώσω τη δικογραφία της Τράπεζας Αττικης. Είναι καθαρή παρέμβαση αυτή. Καθαρή παρέμβαση. Δεν ξέρω το απέγινε η υπόθεση με την τράπεζα Αττικής».

Η κ.Ράικου αποκάλυψε ότι ο κ. Καλογρίτσας ήταν ο πρώτος σε αυτή τη λίστα. «Δεν ξέρω τί απέγινε. Ο Παπαγγελόπουλος ήθελε να συγκαλύψει τη διερεύνηση του σκανδάλου. Έπρεπε να είχαν ήδη βγει τα πρώτα στοιχεία. Η χώρα πρέπει να πάρει χρήματα από αυτό. Ακούσατε εσείς τίποτε; Μόνο για πολιτικούς ακούμε τρία χρόνια».