Ορκίστηκαν Μηταράκης – Κουμουτσάκος στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου - Free Sunday
Ορκίστηκαν Μηταράκης – Κουμουτσάκος στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
Eurokinissi

Ορκίστηκαν Μηταράκης – Κουμουτσάκος στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Με θρησκευτικό όρκο στο Προεδρικό Μέγαρο ανέλαβαν καθήκοντα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ο Παναγιώτης Μηταράκης και ο αναπληρωτής υπουργός ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο κ. Μηταράκης έθεσε ως προτεραιότητα μια δίκαιη πολιτική ασύλου, η οποία θα ανταποκρίνεται στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και θα μπορεί γρήγορα να διαχωρίζει αυτούς που δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

«Βασική μας υποχρέωση είναι να αντιληφθούμε τα συναισθήματα του κόσμου και την ίδια ώρα να ασκήσουμε ισορροπημένα μεταναστευτική πολιτική με βάση τους νόμους της χώρας. Στόχος μας είναι η σωστή πολιτική που συμφωνήθηκε τους προηγούμενους μήνες να υλοποιηθεί ταχύτατα. Και η επανασύσταση του υπουργείου θα βοηθήσει στην ταχύτερη υλοποίηση των συμφωνημένων», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

Μετά την ορκωμοσία του ο Γιώργος Κουμουτσάκος μεταβαίνει στον ΟΟΣΑ, όπου θα έχει συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία  και με τον υπουργό εσωτερικών της Γαλλίας

Η ίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης είχε προκαλέσει νωρίτερα αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να χαρακτηρίζει «γκάφα ολκής» την απόφαση του νυν πρωθυπουργού να καταργήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Για «σοβαρό λάθος» έκανε λόγο και ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης.