Επίθεση Ρουβίκωνα στις εφημερίδες Δημοκρατία και Espresso - Free Sunday
Επίθεση Ρουβίκωνα στις εφημερίδες Δημοκρατία και Espresso

Επίθεση Ρουβίκωνα στις εφημερίδες Δημοκρατία και Espresso

Με κείμενο και βίντεο που ανάρτησε τα ξημερώματα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο “Ρουβίκωνας” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε, αργά χθες το βράδυ, στα γραφεία των εφημερίδων "Δημοκρατία" και "Espresso", στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κουκουλοφόροι μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου που στεγάζει τις εφημερίδες, ανέβηκαν στα γραφεία, όπου πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα και προκάλεσαν φθορές.

Στη συνέχεια έριξαν φέιγ βολάν και τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγή.

Σε ανάρτηση του εκ των ιδρυτών της οργάνωσης, αναφέρεται ότι ο Ρουβίκωνας γνωρίζει τους κωδικούς εισόδου σε πολλά κτίρια και απειλεί αυτούς που δεν είναι καλά παιδιά όταν γράφουν:

«Ο Ρουβίκωνας εισέβαλε στα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία και Espresso τα οποία βρίσκονται δίπλα στο Καλλιμάρμαρο.

Μην απορείτε πως κατάφερε η ομάδα να μπει στο εσωτερικό του κτηρίου. Γνωρίζαμε τον κωδικό για να ανοίξει η πόρτα.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Πώς τους γνωρίζουμε;

Έχουμε δικούς μας ανθρώπους παντού οι οποίοι μας δίνουν πληροφορίες.

Και επιλέγουμε κάθε φορά με βάση τις συνθήκες που και πότε θα παρέμβει η ομάδα.

Να προσέχετε τι γράφετε.

Να είστε καλά παιδιά ε;»

"Δεν θα μας φιμώσουν" απαντησε η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδο της.

Καταδικάζουν κυβέρνηση και Ελληνική Λύση

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων "Δημοκρατία" και "Espresso"», δήλωσε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Οι θρασύδειλοι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν ότι μπορούν να πλήξουν την ελευθερία και τη δημοκρατία στην πατρίδα μας. Η καταδίκη τους δεν μπορεί παρά να είναι καθολική».

Παράλληλα, η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Ελληνική Λύση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση των άνανδρων κουκουλοφόρων στον όμιλο Φιλιππάκη (εφημερίδες Δημοκρατία, Εspresso, Εστία), επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά ότι οι απειλές κι οι επιθέσεις τραμπούκων κουκουλοφόρων δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να φιμώσουν τα μέσα ενημέρωσης και να εμποδίσουν την ελευθερία του λόγου και του Τύπου», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Λύση.

«Η Ελληνική Λύση είναι δίπλα στους εργαζομένους και στη διοίκηση, βρίσκεται όμως απέναντι στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που για ακόμη μία φορά δεν ...προστάτευσε τους πολίτες του», καταλήγει.