Αλλάζει ή παραμένει η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων - Free Sunday
Αλλάζει ή παραμένει η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων

Αλλάζει ή παραμένει η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων

Στις τακτικές κρίσεις των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, θα προχωρήσει σήμερα το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας) το οποίο θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό στις 12:15, όπως έγινε γνωστό με κυβερνητική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες.

Οι αποφάσεις για την παραμονή ή την αντικατάσταση των αρχηγών, θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς που λαμβάνουν μέρος στο ΚΥΣΕΑ με άξονα την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης έχει συμπληρώσει τον ανώτατο προβλεπόμενο χρόνο των τριών ετών καθώς ανέλαβε αρχηγός ΓΕΝ με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στις 16/01/2017.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου έχει συμπληρώσει έναν χρόνο ως επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ανέλαβε με απόφαση ΚΥΣΕΑ στις 25/01/2019) και προηγουμένως είχε υπηρετήσει επί διετία ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Έναν χρόνο βρίσκονται στις θέσεις τους οι αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.