Αθέμιτος ανταγωνισμός οι λέσχες καπνιστών, λέει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας - Free Sunday
Αθέμιτος ανταγωνισμός οι λέσχες καπνιστών, λέει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Αθέμιτος ανταγωνισμός οι λέσχες καπνιστών, λέει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

«Αθέμιτο ανταγωνισμό» χαρακτήρισε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, την ίδρυση λεσχών για καπνιστές.

«Πρόκειται για εικονικά σωματεία με μόνο σκοπό την παράκαμψη του αντικαπνιστικού νόμου καθώς δεν θα πληρώσουν φόρο και δεν θα σεβαστουν τη νομοθεσία», είπε ο κ.Μπίνης, ο οποίος προσέθεσε ότι «σε ένα σωματείο δεν κόβεις αποδείξεις και δεν μπορείς να έχεις υπαλλήλους».

Παράλληλα ο κ.Μπίνηςεξέφρασε τη δυσφορία του διότι οι καταστηματάρχες λένε «στους πελάτες θα κόβουν απόδειξη συνδρομής μέλους και όχι την κανονική απόδειξη ενώ δασκαλεύουν τους υπαλλήλους να λένε ότι είναι εθελοντές αν υπάρξει έλεγχος».

Ο διοικητής έκανε γνωστό ότι «στο σύστημα σχεδιασμού των ελέγχων», εφαρμόζονται ειδικά κριτήρια όσους εμφανίζουν λέσχες καπνιστών»

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΕΑΔ, το Σάββατο επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000 ευρώ στην Αθήνα σε λέσχη καπνιστών στην Αθήνα και παρόμοιο πρόστιμο την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη.

«Πρόκειται για κλασσικά καταστήματα καφετέριες, μπαρ, ρεστοράν, ταχυφαγεία τα οποία φρονούν με τη συμβολή ειδικών ότι θα κάνουν το πατάρι τους ή ένα μέρος του εμβαδού τους σωματείο καπνιστών και έτσι θα κοροϊδέψουν τον ελεγκτικό μηχανισμό και τους συναδέλφους τους» είπε ο κ. Μπίνης.

Οι έλεγχοι έγιναν από 15μελη κλιμάκια που έκαναν ελέγχους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα οποία συμμετείχαν τρεις υπάλληλοι της εθνικής αρχής διαφάνειας, δύο του σώματος επιθεώρησης εργασίας, πέντε της οικονομικής αστυνομίας και έξι της ΕΛΑΣ.