Επιστολή στήριξης Πομπέο σε Μητσοτάκη - Free Sunday
Επιστολή στήριξης Πομπέο σε Μητσοτάκη
Από την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Αθήνα τον Οκτώβριο Eurokinissi

Επιστολή στήριξης Πομπέο σε Μητσοτάκη

Eπιστολή στήριξης στον Έλληνα πρωθυπουργό απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ανακοίνωσε ο Νικος Δένδιας από το βήμα της Βουλής.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, στην επιστολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι ΗΠΑ εκφράζουν την προσήλωση τους στην διατήρηση της ευημερίας, της Δημοκρατίας και της ασφάλειας στην Ελλάδα. 

Μάλιστα ο Μάικ Πομπέο χαρακτηρίζει «καταπληκτικές» τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, τόνισε ο Δένδιας.

epistoli pompeo olokliri

Πρόσθεσε ότι ο Μάικ Πομπέο διαβεβαίωσε πως «οι ΗΠΑ θα στηρίζουν πάντα την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία» στην περιοχή.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τα παραπάνω στοιχεία» δηλώνει επιπλέον ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Στην επιστολή αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:

«Παρουσιάζω την επιστολή που έστειλε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο» είπε ο κ. Πέτσας.

«Στην επιστολή αυτή, οι ΗΠΑ δεν μιλούν μόνο για την υποχρέωση επίλυσης των διαφορών με ειρηνικά μέσα και για την αποφυγή προκλητικών πράξεων ή διακηρύξεων. Κυρίως τονίζουν και μάλιστα δυο φορές στην ίδια επιστολή, ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες να στηρίξουν την ευημερία, την ασφάλεια και τη Δημοκρατία της Ελλάδας. Επιπλέον τονίζουν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα ως ηγέτη στην Ευρώπη, ως σύμμαχο - κλειδί και ως κρίσιμο παίκτη στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

«Είναι σαφές ότι η επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών. Είναι ταυτόχρονα μια αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που βιάστηκαν να απαξιώσουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον πριν από δυο εβδομάδες» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.