Σήμερα στην πρώτη ψηφοφορία η εκλογή Σακελλαροπούλου στην προεδρία - Free Sunday
Σήμερα στην πρώτη ψηφοφορία η εκλογή Σακελλαροπούλου στην προεδρία

Σήμερα στην πρώτη ψηφοφορία η εκλογή Σακελλαροπούλου στην προεδρία

Με την ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή στις 10:30 το πρωί σήμερα Τετάρτης στις 22 Ιανουαρίου ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την εκλογή της νέας πρόεδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Η εκλογή της από την πρώτη ψηφοφορία απαιτεί 200 τουλάχιστον ψήφους βουλευτών κάτι που θεωρείται βέβαιο καθώς θα λάβει τις ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή 266 βουλευτών αν την ψηφίσουν όλοι.

Όμως ο κ.Αντώνης Σαμαράς θα απουσιάζει και θα στείλει επιστολή, γεγονος που ανεβάζει την οροφή της υποψήφιας προέδρου στις 265 ψήφους, 14 λιγότερες από τον Κάρολο Παπούλια το 2010 και 4 από τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, το 2000 και αναμένεται με ενδιαφέρον τυχόν διαρροές από την κυβερνητική πλειοψηφία ή και από τα άλλα δύο κόμματα.

Την κ.Σακελλαροπούλου δεν θα ψηφίσουν για διαφορετικούς λόγους τα άλλα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, ΚΚΕ, το οποίο κατά την πάγια τακτική του τις τελευταίες 10ετίες δεν προτείνει και δεν ψηφίζει κανέναν υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ΜέΡΑ25 που πρότεινε τη κυρία Μάγδα Φύσσα, ωστόσο η τελευταία δεν αποδέχτηκε την πρόταση και «Ελληνική Λύση» που ερμήνευσε την επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου «αριστεροφοβία» της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης το 2015 ήτραν εκτός γραμμής της ΝΔ καθώς αρνήθηκε να παράσχει ψήφο στην τότε υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για την προεδρία της Δημοκρατίας.