Πρώτες δηλώσεις Σακελλαροπούλου μετά την εκλογή της ως ΠτΔ - Free Sunday
Πρώτες δηλώσεις Σακελλαροπούλου μετά την εκλογή της ως ΠτΔ
Eurokinissi

Πρώτες δηλώσεις Σακελλαροπούλου μετά την εκλογή της ως ΠτΔ

Στην επιδίωξη της «μέγιστης δυνατής συναίνεσης» δεσμεύτηκε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κατά την επίσημη ανακοίνωση της εκλογής της από τον πρόεδρο της Βουλής.

Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στη ομιλία της στις δύσκολες συνθήκες και προκλήσεις του 21ου αιώνα, όπως η οικονομική κρίση, η κλιματική αλλαγή, η μαζική μετακίνηση πληθυσμών, η υποχώρηση του Κράτους Δικαίου, οι ανισότητες και τους αποκλεισμούς.

Η χώρα μας είναι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και δημοκρατίας στην περιοχή. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση της θέσης αυτής είναι η διασφάλιση της εδαφικής κυριαρχίας» τόνισε.

«Ιδιαίτερα για τη χώρα μας η εμπέδωση στο κοινωνικό σύνολο ενός κλίματος ασφάλειας, ηρεμίας και εμπιστοσύνης, η οικονομική ανάπτυξη, η αντιστροφή της φυγής των Ελλήνων στο εξωτερικό αποτελούν προτεραιότητες» υπογράμμισε η ΠτΔ.

«Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα των ανθρώπων όπως αυτά περιγράφονται στο Σύνταγμα και την χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον» πρόσθεσε η κυρία Σακελλαροπούλου.

«Για το μέλλον αυτό διαβεβαιώνω το κοινοβούλιο και τους Έλληνες ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου» κατέληξε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επισκέφθηκε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για να της ανακοινώσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου ενοίκου του Προεδρικού Μεγάρου.

«Σας ανακοινώνω την πανηγυρική και με συντριπτική πλειοψηφία εκλογή σας», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ιδιότητά της ως προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, από το οποίο προήλθε και ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μιχαήλ Στασινόπουλος, που είχε δημιούργησε «μια νέα εποχή εις τον δημόσιον βίον».