Διαγράφεται από τη ΝΔ ο Θοδωρής Ζαγοράκης - Ρύθμιση για ΠΑΟΚ, Ξάνθη - Free Sunday
Διαγράφεται από τη ΝΔ ο Θοδωρής Ζαγοράκης - Ρύθμιση για ΠΑΟΚ, Ξάνθη
Eurokinissi

Διαγράφεται από τη ΝΔ ο Θοδωρής Ζαγοράκης - Ρύθμιση για ΠΑΟΚ, Ξάνθη

Τη διαγραφή του ευρωβουλευτή και πρώην ποδοσφαιριστή Θοδωρή Ζαγοράκη από τη ΝΔ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 Ο κ. Ζαγοράκης είχε δηλώσει το βράδυ της Δευτέρας, μετά τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ότι «αν δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ, αποχωρώ από τη Νέα Δημοκρατία».

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν εκβιάζεται» δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Με απόφαση του πρωθυπουργού διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο ο Θ.Ζαγοράκης».

Ωστόσο ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Την Δευτέρα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε να εισηγηθεί την ανάκληση πιστοποιητικού για τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη, καθώς διαπίστωσε παραβάσεις σχετικά με την πολυϊδιοκτησία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το μετοχολόγιο της ΠΑΕ Ξάνθη. Το Πειθαρχικό της Super League καλείται τώρα να αποφασίσει αν θα υποβιβάσει τις δύο ομάδες.

Τα μέλη της Επιτροπής φέρεται να συμφώνησαν ομόφωνα για τις παραβάσεις, ατην ψηφοφορία όμως υπήρξαν διαφοροποιήσεις ως προς τις ποινές.

Οσον αφορά στην εισήγηση της ΕΕΑ κι απαντώντας σε ερώτηση του ethnos.gr και του Open TV ξεκαθάρισε ότι «Ο κύριος Αυγενάκης, φυσικά ναι, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού».

Την Δευτέρα, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε γράψει στο Twitter πως «κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση».

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.

Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.  Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.  Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης».