H Μαριέττα Γιαννάκου δεν θα ψηφίσει εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών - Free Sunday
H Μαριέττα Γιαννάκου δεν θα ψηφίσει εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών
Eurokinissi

H Μαριέττα Γιαννάκου δεν θα ψηφίσει εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών

Τη διαφωνία της εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου σχετικά με την προωθούμενη ρύθμιση που δίνει στους δήμους τη δυνατότητα να δημιουργούν εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών. Όπως δήλωσε πρόκειται να καταψηφίσει το μέτρο όταν τεθεί στην Ολομέλεια/

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, η κ. Γιαννάκου επικαλέστηκε την έλλειψη μελετών για την αποτελεσματικότητα του μέτρου και συντάχθηκε με το ΚΚΕ, το οποίο επίσης διαφωνεί με τη ρύθμιση.

«Αυτό το άρθρο του υπουργείου Υγείας κύριε υπουργέ να το βγάλετε από το νομοσχέδιο. Θα συμφωνήσω με το ΚΚΕ» είπε η βουλευτής κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

«Και όλη η νομοθεσία για τα ναρκωτικά πρέπει να αλλάξει. Είναι ιδεολογικά επικίνδυνη η κατάσταση στη χώρα μας με τον τρόπο που κινείται για τα ναρκωτικά. Οι ΧΕΧ δεν έχουν μελετηθεί στο εξωτερικό για να δούμε τα αποτελέσματά τους. Δεν θα το ψηφίσω αν το κρατήσετε. Θα το καταψηφίσω δημοσίως στην Ολομέλεια» ξεκαθάρισε.

Την απόσυρση της διάταξης είχε ζητήσει νωρίτερα εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «χώρους εποπτευόμενου θανάτου» και τονίζοντας ότι δεν βοηθούν στην απεξάρτηση.