Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο - Free Sunday
Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο
Στην ψηφοφορία ήταν παρόντες 246 βουλευτές Eurokinissi

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Με 156 ψήφους υπέρ και 90 κατά, σε σύνολο 246 βουλευτών που ήταν παρόντες, υπερψηφίστηκε την Τετάρτη η τροπολογία για το ποδόσφαιρο, με την οποία η ποινή υποβιβασμού για ΠΑΟΚ και Ξάνθη μετατρέπεται σε τιμωρία αφαίρεσης πέντε ως δέκα βαθμών.

Στην ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας για την αποφυγή διαρροών.

Με την τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης, προβλέπεται ότι «αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης».

Πλην των βουλευτών που βρίσκονταν σε κοινοβουλευτική αποστολή και ψήφισαν μέσω επιστολικής ψήφου, απουσίαζαν οι βουλευτές της ΝΔ Αντ. Σαμαράς και Γ. Βαγιωνάς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Ελευθεριάδου, Σ. Φάμελος, Τρ. Αλεξιάδης, Σ. Βαρδάκης, Στ. Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου. Ο κ. Βαγιωνάς έστειλε επιστολή με την οποία δήλωνε ότι εάν παρευρισκόταν στην ψηφοφορία θα ψήφιζε υπέρ της τροπολογίας ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα την καταψήφιζαν. Την τροπολογία υπερψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, την καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ απείχαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Εξηγώντας την αποχή των βουλευτών του ΜέΡΑ25, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Φ. Μπακαδήμα δήλωσε ότι «οι ολιγάρχες χρησιμοποιούν χρόνια τώρα τις ομάδες για να ασκούν πιέσεις στην εκτελεστική εξουσία μέσω των οπαδικών στρατών» τονίζοντας ότι «κανείς δεν δικαιούται να μετατρέπει το Κοινοβούλιο σε ποδοσφαιρική αρένα, εγκλωβίζοντας το νομοθετικό Σώμα μέσα στη διαμάχη αντίπαλων ολιγαρχών».