Προσωπικούς λόγους επικαλείται ο Σαμαράς για την απουσία του από την ψηφοφορία - Free Sunday
Προσωπικούς λόγους επικαλείται ο Σαμαράς για την απουσία του από την ψηφοφορία
Eurokinissi

Προσωπικούς λόγους επικαλείται ο Σαμαράς για την απουσία του από την ψηφοφορία

Προσωπικούς λόγους επικαλέστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για την απουσία του από την ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας Μενδώνη σχετικά με την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο.

Μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, είπε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά ο οποίος του ανέφερε ότι «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».

Λίγη ώρα μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας για το ποδόσφαιρο, στην οποία η ΝΔ έθεσε θέμμα κομματικής πειθαρχίας, η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασε δεικτικά την απουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία.

«Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία - παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ» ανακοίνωσαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει το κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα. Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κος Σαμαράς. Δε θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κου Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και το newpost.gr, συνεργάτες του κ. Σαμαρά διαψεύδουν τις αναφορές ότι ο πρώην πρωθυπουργός απουσίασε λόγω οφθαλμολογικού προβλήματος.

H τροπολογία για το ποδόσφαιρο, με την οποία η ποινή υποβιβασμού για ΠΑΟΚ και Ξάνθη μετατρέπεται σε τιμωρία αφαίρεσης πέντε ως δέκα βαθμών, υπερψηφίστηκε το μεσημέτι της Τετάρτης με 156 ψήφους υπέρ και 90 κατά, σε σύνολο 246 βουλευτών που ήταν παρόντες.

Πλην των βουλευτών που βρίσκονταν σε κοινοβουλευτική αποστολή και ψήφισαν μέσω επιστολικής ψήφου, απουσίαζαν οι βουλευτές της ΝΔ Αντ. Σαμαράς και Γ. Βαγιωνάς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Ελευθεριάδου, Σ. Φάμελος, Τρ. Αλεξιάδης, Σ. Βαρδάκης, Στ. Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου. Ο κ. Βαγιωνάς έστειλε επιστολή με την οποία δήλωνε ότι εάν παρευρισκόταν στην ψηφοφορία θα ψήφιζε υπέρ της τροπολογίας ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα την καταψήφιζαν. Την τροπολογία υπερψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, την καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ απείχαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Εξηγώντας την αποχή των βουλευτών του ΜέΡΑ25, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Φ. Μπακαδήμα δήλωσε ότι «οι ολιγάρχες χρησιμοποιούν χρόνια τώρα τις ομάδες για να ασκούν πιέσεις στην εκτελεστική εξουσία μέσω των οπαδικών στρατών» τονίζοντας ότι «κανείς δεν δικαιούται να μετατρέπει το Κοινοβούλιο σε ποδοσφαιρική αρένα, εγκλωβίζοντας το νομοθετικό Σώμα μέσα στη διαμάχη αντίπαλων ολιγαρχών».