Προστασία α' κατοικίας μόνο για τον αδύναμο, επαναλαμβάνει ο Γεωργιάδης - Free Sunday
Προστασία α' κατοικίας μόνο για τον αδύναμο, επαναλαμβάνει ο Γεωργιάδης

Προστασία α' κατοικίας μόνο για τον αδύναμο, επαναλαμβάνει ο Γεωργιάδης

«Από τις 30 Απριλίου θα υπάρχει προστασία για τον αδύναμο», δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με όσα είπε σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σχετικά με την προστασία της α΄ κατοικίας.

«Αυτός που έχει και δεν πληρώνει στερεί από κάποιον να παρει στο μέλλον στεγαστικό δάνειο, στερεί από τον οικοδόμο τη δυνατότητα να έχει δουλειά, δεν δέχομαι να προστατεύουμε τον μπαταχτσή» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος εξήγησε τη θέση του:

«Μέχρι 30 Απριλίου υπάρχει απόλυτη προστασία. Από τις 30 Απριλίου θα υπάρχει προστασία για τον αδύναμο. Μέχρι τις 30 Απριλίου ισχύει η πλατφόρμα. Όποιος πιστεύει ότι είναι κάτοχος μέσης ιδιοκτησίας και αισθάνεται ότι θέλει να πληρώνει και δεν μπορεί, με βάση τα όρια που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να κάνει αίτηση και να σώσει το σπίτι του και να πάμε μπροστά ως πολιτισμένοι άνθρωποι. Αυτοί προφανώς πρέπει να προστατεύονται και θα προστατεύονται», είπε ο κ.Γεωργιάδης.


Απαντώντας στην «αθλιότητα», όπως τη χαρακτήρισε, του ΚΙΝΑΛ που τον κατηγόρησε ότι επιχείρησε «να πείσει πόσο σωστή είναι η απαίτηση των funds για γενικευμένους πειστηριασμούς της α΄ κατοικίας των δανειοληπτών» ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η διαφωνία μου ήταν στην απόλυτη προστασία της α΄ κατοικίας λες και είμαστε στο 2010».

Ο ίδιος επισήμανε ότι η απόλυτη απαγόρευση ίσχυσε για 10 χρόνια όσο η χώρα ήταν στην κρίση και αναρωτήθηκε «όσο πάμε προς την κανονικότητα δεν πρέπει να επιστρέψουμε προς το 2000 όταν επι κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε απόλυτη προστασία της α΄ κατοικίας;».«Το να μιλήσουμε για 2-3 χρόνια να το καταλάβω, να μιλάμε για πάντα;» έθεσε το ερώτημα ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγώντας ότι «η απόλυτη προστασία σημαίνει απαγορεύεται ο πλειστηριασμός» ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «μαζικά δεν πρόκειται να γίνουν πλειστηριασμοί γιατί αυτό δεν συμφέρει ούτε τις τράπεζες»

Σε νέα ερώτηση για τον νέο πτωχευτικό κώδικα υπογράμμισε ότι «οι πραγματικά αδύναμοι θα προστατεύονται» αν και συμπλήρωσε ότι «αυτό που προέχει είναι όποιος αισθάνεται ότι χρήζει προστασίας να μπει στην πλατφόρμα μέχρι 30 Απριλίου».