Στην Ελλάδα το συνέδριο της ΚΟ του ΕΛΚ - Free Sunday
Στην Ελλάδα το συνέδριο της ΚΟ του ΕΛΚ
Οι εκπρόσωποι της ΝΔ στην Πολιτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Στην Ελλάδα το συνέδριο της ΚΟ του ΕΛΚ

Στην Ελλάδα, πιθανότατα στην Κρήτη, θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο το συνέδριο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Όπως αναφέρει το newpost.gr, η απόφαση ελήφθη κατά τη διήμερη Πολιτική Συνέλευση του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, όπου τέθηκαν οι βασικές προτεραιότητες της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς για την επόμενη πενταετία.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του ΕΛΚ, Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε ακόμα ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ευρώπης (Committee of the Regions).

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε διεκδικήσει, ύστερα από πολύμηνες συζητήσεις με τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ και τον πρώην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, τη θέση αυτή για την Ελλάδα.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης να συνεχιστεί για ένα ακόμα έτος η αναστολή συμμετοχής του κόμματος του Ορμπάν (Fidesz) στο ΕΛΚ