Στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Μπαν Κι Μουν - Free Sunday
Στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Μπαν Κι Μουν

Στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Μπαν Κι Μουν

Στο δείπνο παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη σύζυγο του, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγο του. 

2547117

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα αύριο το πρωί ο Πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον γ.γ. του ΟΗΕ στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν το Προσφυγικό, το Κυπριακό και τα ζητήματα της Συρίας και της Λιβύης, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

2547106

2547097

Μια σύντομη συνομιλία είχαν ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένοντας την άφιξη του Γ.Γ του ΟΗΕ.
2547073


Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος  υποδέχθηκε τον Γ.Γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στο Προεδρικό Μέγαρο.

2547007

Ο κ. Παυλόπουλος αναφερόμενος στο προσφυγικό αναγνώρισε την πολύτιμη συμβολή του ΟΗΕ και σημείωσε «το αντιμετωπίσατε και αυτό με έναν Ανθρωπισμό και μια Αλληλεγγύη που ταιριάζει στις αρχές των Ηνωμένων Εθνών, και αυτό ας είναι το κοινό μας μήνυμα σήμερα, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, που είναι την Δευτέρα, στις 20 Ιουνίου».

Απο την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ σημείωσε πως η Ελλάδα έχει επειδείξει μιας παγκόσμιας κλίμακας αλληλεγγύη σημειώνοντας πως «έχετε βρεθεί στην πρώτη γραμμή του τεράστιου αυτού προβλήματος, το οποίο αποτελεί τεράστια πρόκληση για την χώρα σας»

Ο κ. Μπαν Κι Μουν αναφέρθηκε στους εθελοντές που συνάντησε κατά την επίσκεψή του το απόγευμα της Παρασκευής σε κέντρο αλληλεγγύης στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο στη Λέσβο θα του δοθεί η ευκαιρία να δει από κοντά την κατάσταση.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αναφέρθηκε στην βοήθεια των Ελλήνων που πολέμησαν στην Κορέα το 1950, ενώ τόνισε και την συνδρομή της Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό.