Με διάγγελμα θα πανηγυρίσει την απαλλαγή του ο Τραμπ - Free Sunday
Με διάγγελμα θα πανηγυρίσει την απαλλαγή του ο Τραμπ
Σημαντική νίκη Τραμο ενόψει εκλογικής αναμέτρησης Gage Skidmore

Με διάγγελμα θα πανηγυρίσει την απαλλαγή του ο Τραμπ

Λίγες ώρες μετά την αθώωσή του στην πολύκροτη δίκη για κατάχρηση εξουσίας, ο Ντόναλντ Τραμπ θα απευθύνει την Πέμπτη διάγγελμα, καταγγέλλοντας για νιοστή φορά το «κυνήγι μαγισσών, με τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στον ορίζοντα,

«Ο πρόεδρος είναι ικανοποιημένος που αφήνει πίσω του αυτό το κεφάλαιο επονείδιστης συμπεριφοράς των Δημοκρατικών και αποφασισμένος να συνεχίσει το έργο του στο όνομα του αμερικανικού λαού το 2020 και μετά», ανακοίνωσε η Στέφανι Γκρίσαμ, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, λαμβάνοντας ως δεδομένη δεδομένη την επανεκλογή του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα.

Η αμερικανική Γερουσία αθώωσε, όπως αναμενόταν, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην ιστορική δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσής του, απαλλάσσοντας τον και από τις δύο κατηγορίες που του είχε απαγγείλει η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος κρίθηκε αθώος συγκεντρώνοντας τη στήριξη όλων, πλην ενός, των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών. 

Οι 52 από τους 100 γερουσιαστές κήρυξαν τον Αμερικανό πρόεδρο αθώο για την κατηγορία κατάχρησης εξουσίας και 53 γερουσιαστές αθώο για την κατηγορία παρακώλυσης της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Με την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών, η Γερουσία διέκοψε τη λειτουργία της ως ειδικό δικαστήριο για την καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ