Συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη την Πέμπτη για εκλογικό νόμο και συνταγματική αναθεώρηση - Free Sunday
Συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη  την Πέμπτη για εκλογικό νόμο και συνταγματική αναθεώρηση

Συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη την Πέμπτη για εκλογικό νόμο και συνταγματική αναθεώρηση

Μετά την σύντομη συζήτηση που είχαν στο Μουσείο της Ακρόπολης οι δυο άνδρες θα συναντηθούν εκ νέου στο Μέγαρο Μαξίμου αυτή τη φορά, για να συζητήσουν σχετικά με το νέο εκλογικό νόμο που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση καθώς και για τη συνταγματική αναθεώρηση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με δεδομένη τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τον εκλογικό νόμο, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ επιθυμεί οι επόμενες εκλογές να γίνουν με το ισχύοντα εκλογικό νόμο, τουλάχιστον όσον αφορά το μπόνους των εδρών στο πρώτο κόμμα, η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στην συνταγματική αναθεώρηση.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί το άνοιγμα και των δυο θεμάτων αλλά χωρίς αιφνιδιασμούς όπως δήλωσε την Παρασκευή μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Πέμπτη αναμένεται και συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βασίλη Λεβέντη. Όπως μεταδίδει το creatapost.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δέχθηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του πρωθυπουργού για συνάντηση με τον πρωθυπουργό.