Κόντρα Χρυσοχοΐδη - Γεροβασίλη για τον διαγωνισμό των νέων ταυτοτήτων - Free Sunday
Κόντρα Χρυσοχοΐδη - Γεροβασίλη για τον διαγωνισμό των νέων ταυτοτήτων
Ο διαγωνισμός είναι ακέραιος, διαβεβαίωσε ο υπουργός Eurokinissi

Κόντρα Χρυσοχοΐδη - Γεροβασίλη για τον διαγωνισμό των νέων ταυτοτήτων

Ο διαγωνισμός για τα έγγραφα ασφαλείας είναι ακέραιος, τόνισε στην καταληκτική ομιλία του επί της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την «αστυνομική βία και την ασφάλεια» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Νωρίτερα, στο πλαίσιο της δευτερολογίας της, η προκάτοχός του, Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) είχε υποστηρίξει ότι κάποιοι «πληροφορούν ελλιπώς ή λάθος ή ψευδώς» τον κ. Χρυσοχοΐδη για την πορεία του προηγούμενου διαγωνισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις ταυτότητες. Ουδεμία διαμαρτυρία υπήρξε για τον διαγωνισμό μας, τόνισε η κα Γεροβασίλη. 

 Όπως παρατήρησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «ούτε εγώ έχω πάρει καταγγελία για το παρόντα διαγωνισμό. Το θέμα είναι εσείς, τι υιοθετείτε;» ρώτησε την κα Γεροβασίλη. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, το ερώτημα (του ΣΥΡΙΖΑ) «καταλήγει να είναι πόσες εταιρίες θα 'ρθούνε. Θα το δούμε συντόμως, όταν θα κατατεθούν οι προσφορές, εάν θα δουλέψει ο ανταγωνισμός. Εγώ πιστεύω ότι θα δουλέψει ο ανταγωνισμός, διότι ο διαγωνισμός είναι ακέραιος» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Απαντώντας για την κατάσταση στα Εξάρχεια, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι όλη η αστυνομία είναι εκεί: «Σε λίγες εβδομάδες θα είναι μια κανονική γειτονιά. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί από αυτά που υπήρχαν 40 χρόνια. Θα αποδώσουμε τη γειτονιά στους κατοίκους» διαβεβαίωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Σχολιάζοντας δε, σχετική κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, δήλωσε ότι «ο Ρουβίκωνας και ο κάθε Ρουβίκωνας, ή θα συμμορφωθεί με τον νόμο, ή θα υποστεί τις συνέπειες, Και αυτό είναι πολύ καθαρό. Και είναι δήλωσή μου, που αφορά όλους αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να αποδίδουν δίκαιο σε αυτή τη χώρα» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 Από την πλευρά της, η κα Γεροβασίλη είπε ότι «από τις 19/4/2019, έως που φύγαμε από την κυβέρνηση, δεν ξέρω τι καταγγελίες ήρθαν σε εσάς, αλλά καμία διαμαρτυρία δεν υπήρξε, κανένα δημοσίευμα, καμία εταιρεία δεν διαμαρτυρήθηκε. Ίσα-ίσα, κρίθηκε αντικειμενικός και διαφανής ο διαγωνισμός μας». Απευθυνόμενη μάλιστα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, είπε: «Δείτε μόνος σας το διαγωνισμό, διότι κάποιοι σας πληροφορούν ελλιπώς ή λάθος ή ψευδώς. Όμως η σπουδή την πρώτη ημέρα να σταματήσει αυτός ο διαγωνισμός, που αποδεδειγμένα δεν είχε πρόβλημα, εγείρει κάποιες υποψίες, όχι σε μένα κατ' ανάγκην» είπε η κα Γεροβασίλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ