Κύκλο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς αρχίζει ο πρωθυπουργός - Free Sunday
Κύκλο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς αρχίζει ο πρωθυπουργός

Κύκλο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς αρχίζει ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, το πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς έχει ως εξής:

Την Τρίτη, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Την Πέμπτη, θα συναντηθεί διαδοχικά με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την Παρασκευή, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη. 

Συνάντηση Τσίπρα - Μητσοτάκη

Μετά την σύντομη συζήτηση που είχαν στο Μουσείο της Ακρόπολης οι δυο άνδρες θα συναντηθούν εκ νέου στο Μέγαρο Μαξίμου αυτή τη φορά, για να συζητήσουν σχετικά με το νέο εκλογικό νόμο που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση καθώς και για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Με δεδομένη τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τον εκλογικό νόμο, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ επιθυμεί οι επόμενες εκλογές να γίνουν με το ισχύοντα εκλογικό νόμο, τουλάχιστον όσον αφορά το μπόνους των εδρών στο πρώτο κόμμα, η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στην συνταγματική αναθεώρηση, όπως τόνιζαν κύκλοι της ΝΔ. 

«Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δυο φορές» τονίζουν απο τη Συγγρού, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να στερήσει από τη ΝΔ την αυτοδυναμία, καθώς η νίκη είναι δεδομένη όποτε και να γίνουν οι εκλογές».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί το άνοιγμα και των δυο θεμάτων αλλά χωρίς αιφνιδιασμούς όπως δήλωσε την Παρασκευή μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σημείωναν αναφορικά με τη θέση της ΝΔ για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ενοψει της συνάντησης Τσίπρα - Μητσοτάκη: «Κατανοούμε την πίεση, το αδιέξοδο και τους φόβους “κύκλων” της ΝΔ», αναφέρει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και συμπληρώνει ότι «διοχετεύουν, ανωνύμως, στα ΜΜΕ διάφορες ηρωικές εκφράσεις από γουέστερν σπαγγέτι ("Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δυο φορές"..)»

ενώ συμπλήρωναν: «Επειδή, όπως φαίνεται, θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές, μήπως, στο μεταξύ, να σκεφτούμε με κριτήριο, τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι ώριμες για το πολιτικό σύστημα;».