Novartis: Εμφανίστηκε και η «Κελέση», θα καταθέσει μετά τον «Σαράφη» - Free Sunday
Novartis: Εμφανίστηκε και η «Κελέση», θα καταθέσει μετά τον «Σαράφη»
Eurokinissi

Novartis: Εμφανίστηκε και η «Κελέση», θα καταθέσει μετά τον «Σαράφη»

Στη ΓΑΔΑ εμφανίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η προστατευόμενη μάρτυρας της υπόθεσης Novartis «Αικατερίνη Κελέση».

Το βράδυ της Δευτέρας, στις 20:30 αναμένεται να καταθέσει στη ΓΑΔΑ.

Το πρωί της Δευτέρας θα συνεδριάσει η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρτικής εξέτασης και στη συνέχεια, στις 4 το απόγευμα, θα μεταβεί στη ΓΑΔΑ αντιπροσωπεία της επιτροπής, προκειμένου να εξετάσει τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη» και στη συνέχεια την «Κελέση». 

'Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, ο «Σαράφης» παρουσιάσθηκε οικειοθελώς στο πλαίσιο του εντάλματος βίαιης προσαγωγής που είχε εκδοθεί εις βάρος του, προκειμένου να καταθέσει.

Στην ενέργεια αυτή προχώρησε ο μάρτυρας αφού επικοινώνησε δύο φορές με το τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Ασφάλειας Αττικής και ανέφερε στον προϊστάμενο ότι δεν κρύβεται από απείθεια και είναι διαθέσιμος να καταθέσει εφόσον τηρηθεί ο νόμος που τον καθιστά προστατευόμενο μάρτυρα και με την προϋπόθεση να προστατευθούν τα προσωπικά του στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο εποπτεύων εισαγγελέας της Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ