Ο Βαρουφάκης στο Λονδίνο για συνάντηση με τον Ασάνζ - Free Sunday
Ο Βαρουφάκης στο Λονδίνο για συνάντηση με τον Ασάνζ
Από τη διαμαρτυρία του ΜέΡΑ25 έξω από τη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα Eurokinissi

Ο Βαρουφάκης στο Λονδίνο για συνάντηση με τον Ασάνζ

Την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Κυριακή τον κρατούμενο Τζούλιαν Ασάνζ γνωστοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης από το Λονδίνο, λίγη ώρα μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΜέΡΑ25 έξω από την πρεσβεία της Βρετανίας στην Αθήνα. Όπως είπε, ο πληροφοριοδότης των WikiLeaks «είχε ενδιαφερθεί» για εκείνον στο παρελθόν.

«Ο μέγιστος εχθρός είναι η απάθεια, η αβάσταχτη σιωπή των καλών ανθρώπων, κουρασμένων ανθρώπων, πολύ εξαντλημένων και απογοητευμένων για να έχουν την ενέργεια να διαδηλώσουν» είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 μιλώντας στην Πλατεία του Βρετανικού Κοινοβουλίου, ζητώντας να μην απελαθεί ο Ασάνζ στις ΗΠΑ, όπου διώκεται για προδοσία.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως «το μήνυμα όλων είναι απλό: Είμαστε όλοι Wikileaks. Ο καθένας μας είναι ένα τοσοδούλι MeLeaks που πασχίζει να ξεσκεπάσει την κατάχρηση εξουσίας και να ρίξει μια μικρή αχτίδα φωτός οπουδήποτε η εξουσία προσπαθεί να γιγαντωθεί υπό την κάλυψη του σκοταδιού που την κάνει θηριώδη, άσχημη, μισανθρωπική. Οπότε, βρείτε το κουράγιο. Είμαστε εδώ ώστε ο εγκλεισμός του Τζούλιαν να κλείσει και η άοπλη, η γυμνή αλήθεια να έχει την τελευταία λέξη».

Ανακοινώνοντας ότι αύριο Κυριακή θα επισκεφθεί τον Ασάνζ στη φυλακή μαζί με τον πατέρα του φυλακισμένου, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι «θα κάνω ό,τι μπορώ για να του μεταφέρω το πνεύμα σας, το πνεύμα των μελών του DiEM απ΄ όλη την Ευρώπη, τις ευχές των βουλευτών μας, - του ΜέΡΑ25 - κι όλων όσων διαδηλώνουν αυτή τη στιγμή έξω από την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Ασάνζ σημειώνοντας ότι τον γνώρισε το 2015 «όταν εκείνος ενδιαφέρθηκε για μένα ως κάποιος που ξεμπρόστιασε τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης οι οποίοι, κεκλεισμένων των θυρών, σε πλήρες σκότος, αποφάσιζαν εναντίον των συμφερόντων των πολιτών που εκπροσωπούσαν. Το κοινό μας πρότζεκ που ξεκίνησε από τότε κορυφώνεται τώρα, στις 10 Μαρτίου, με την παρουσίαση των Euroleaks».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ