Προσλήψεις στην υπηρεσία Ασύλου για επιτάχυνση των διαδικασιών - Free Sunday

Free Sunday skin left

Free Sunday skin left

Προσλήψεις στην υπηρεσία Ασύλου για επιτάχυνση των διαδικασιών
Η απόφαση έρχεται εν μέσω αύξησης των προσφύγων στα ελληνικά νησιά Eurokinissi

Προσλήψεις στην υπηρεσία Ασύλου για επιτάχυνση των διαδικασιών

Σε 220 νέες προσλήψεις για την ενίσχυση της Υπηρεσίας Ασύλου προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, εν μέσω νέας κορύφωσης του προσφυγικού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου «η πρόσληψη 220 συμβασιούχων υπαλλήλων, με την υπ. Αριθμόν ΣΟΧ 2/2019, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της Yπηρεσίας Ασύλου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθώς και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης ασύλου και του διαχωρισμού του προσφυγικού προφίλ των αιτούντων, προκειμένου όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας να επιστρέφονται άμεσα προς τη Τουρκία».

Επιπλέον, επισημαίνεται πως, βάσει του νέου νόμου για το άσυλο, εξετάζονται κατά προτεραιότητα στα νησιά οι νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από 01/01/20.

Οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι θα κληθούν, λίαν συντόμως, να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εκμάθησης των διαδικασιών ασύλου.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, στόχος είναι να διεκπεραιώνονται οι νέες αιτήσεις ασύλου σε διάστημα τριών μηνών.