Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα - Free Sunday
Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους Eurokinissi

Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα

Λίγες ώρες μετά την εμφάνιση πλήθους προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα από Τουρκία προς Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε με ανάρτησή του στο Twitter ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τα σπασμένα της Ιντλίμπ στη Συρία.

«Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας και έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν στη χώρα παράνομα. Θέλω να είμαι σαφής: Δεν θα ανεχτούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα», έγραψε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες αποφάσεων που έχουν πάρει άλλοι. Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση».

Στο μεταξύ, δυνάμεις των ΜΑΤ κατευθύνονται προς το τελωνείο στις Καστανιές Έβρου, όπου η αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά και κροτίδες για να απωθήσει το πλήθος.

Ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα με την Τουρκία αποφάσισε και η Βουλγαρία.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να ανοίξει τα τουρκικά σύνορα στους πρόσφυγες.

Ακόμα ένα εκατομμύριο άνθρωποι εκτιμάται ότι εκτοπίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από την Ιντλίμπ της Συρίας, όπου συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ, οι οποίες έχουν τη στήριξη της Συρίας, και ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.