Ερντογάν: Ο Μπορίσοφ πρότεινε να συναντηθούμε με Μητσοτάκη - Free Sunday
Ερντογάν: Ο Μπορίσοφ πρότεινε να συναντηθούμε με Μητσοτάκη
O Ερντογάν κατήγγειλε εκ νέου βάρβαρη αντιμετώπιση των μεταναστών από την Ελλάδα

Ερντογάν: Ο Μπορίσοφ πρότεινε να συναντηθούμε με Μητσοτάκη

Ούτε να φωτογραφηθεί δεν θέλει με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνέχισε την επίθεση παραπληροφόρησης για την κατάσταση στα σύνορα υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα έχει σκοτώσει πέντε άτομα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την πτήση επιστροφής από τη Μόσχα, όπου συμφώνησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν εκεχειρία στην περιοχή του Ιντλίμπ στη Συρία, ο Ερντογάν  ισχυρίστηκε σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΣΚΑΪ πως «η Ελλάδα καταδιώκει τους πρόσφυγες. Οι πόρτες μας δεν κλείνουν και δεν θα συζητήσουμε άλλο αυτό το θέμα. Οι Έλληνες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον πέντε άτομα στα σύνορα, με βάση όσα ξέρω ως τώρα. Επιπλέον βουλιάζουν βάρκες και η προσεγγισή τους είναι βίαιη».

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω της μη ανθρωπιστικής στάσης της Ελλάδας. «Τα σύνορά μας δεν θα κλείσουν. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ ζήτησε να συναντηθούμε στη Σόφια και να προσκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ημέρα που το πρότεινε, σημειώθηκαν δυο θάνατοι στα σύνορα. Δεν θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο και να βρεθώ στην ίδια φωτογραφία με εκείνον. Προσπάθησαν αρκετά να με πείσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτά τα πράγματα δε είναι τόσο απλά» είπε.