Στον Έβρο στελέχη του ακροδεξιού κόμματος της Λεπέν - Free Sunday
Στον Έβρο στελέχη του ακροδεξιού κόμματος της Λεπέν
Ο Μπαρντέγια σε παλαιότερο στιγμιότυπο με τη Λεπέν

Στον Έβρο στελέχη του ακροδεξιού κόμματος της Λεπέν

Ο αντιπρόεδρος και ανερχόμενο αστέρι του ακροδεξιού κόμματος «Εθνικής Συσπείρωσης» της Μαρίν Λεπέν, Ζορντάν Μπαρντέγια, βρίσκεται στον Έβρο συνοδευόμενος από τον ευρωβουλευτή του κόμματος, Ζερόμ Ριβιέρ.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο bmftv, ο 24χρονος Ζορντάν Μπαρντέγια δήλωσε ότι ήρθε στην Ελλάδα για να δει «τι περιμένει την Γαλλία στο μέλλον».  

Η πρωτοβουλία της Εθνικής Συσπείρωσης, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο, έχει σκοπό να «καταγγείλει στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την υποκρισία» των βουλευτών του κόμματος του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν που «υποστηρίζουν οικονομικά την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε». 

Το γαλλικό δίκτυο ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία της Εθνικής Συσπείρωσης Μετώπου θα συναντηθεί με τον αντιδήμαρχο Φερών, Δημήτρη Κολγιώνη, με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και τον δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο. Παράλληλα θα επισκεφθεί μία φυλακή αλλά και τις όχθες του Έβρου από την ελληνική πλευρά. 

Νωρίτερα η Γαλλίδα πολιτικός, Μαρίν Λεπέν ζήτησε από την Γαλλία και την Ευρώπη να βοηθήσουν την Ελλάδα και να αλλάξουν την μεταναστευτική πολιτική τους, ενώ κατηγόρησε τον Ταγίπ Ερντογάν ότι θέλει να ισλαμοποιήσει την Ευρώπη.