Διαβεβαιώσεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και αλληλεγγύη στα σύνορα αλλά όχι σε ευρωομόλογο - Free Sunday
Διαβεβαιώσεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και αλληλεγγύη στα σύνορα αλλά όχι σε ευρωομόλογο

Διαβεβαιώσεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και αλληλεγγύη στα σύνορα αλλά όχι σε ευρωομόλογο

Την διαβεβαίωση ότι "θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να ξεπεράσουμε την κρίση» έδωσαν στο κοινό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, οι ηγέτες των χωρών μελών της Ένωσης, οι οποίοι επανέλαβαν την πλήρη αλληλεγγύη στην Ελλάδα για την κατάσταση στα σύνορα

«Η πανδημία του νέου κορονοϊού συνιστά μια πρωτοφανή πρόκληση για την Ευρώπη και για ολόκληρο τον κόσμο» αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η κρίση απαιτεί επείγουσα, αποφασιστική και συνολική δράση σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, υπογραμμίζεται.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας και να ξεπεράσουμε την κρίση, διατηρώντας παράλληλα τις ευρωπαϊκές αξίες και τον τρόπο ζωής».

Σε ότι αφορά για την κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ το ανακοινωθέν εκφράζεται ανησυχία «για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας».

«Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Ελλάδα, καθώς και στην Βουλγαρία, την Κύπρο και άλλα κράτη - μέλη που έχουν επηρεαστεί με παρόμοιο τρόπο, μεταξύ άλλων στις προσπάθειές τους να διαχειριστούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», αναφέρεται στο ανακοινωθέν.