Αναντιστοιχία λόγων και αποφάσεων διαπίστωσε ο Μητσοτάκης στη σύνοδο κορυφής - Free Sunday
Αναντιστοιχία λόγων και αποφάσεων διαπίστωσε ο Μητσοτάκης στη σύνοδο κορυφής

Αναντιστοιχία λόγων και αποφάσεων διαπίστωσε ο Μητσοτάκης στη σύνοδο κορυφής

Στην επιστολή που υπέγραψαν οι 9 ηγέτες, για την έκδοση κορονό-ομολόγου και στο θέμα των συνόρων, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ για τον κορονοϊό, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι 9 χώρες που υποστηρίζουν την πρόταση εκπροσωπούν το 57% του Α.Ε.Π. της Ευρωζώνης και επισήμανε την ανάγκη λήψης γενναίων πρωτοβουλιών από την Ευρώπη υπενθυμίζοντας ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοινώθηκε πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους 2 τρισ. δολαρίων και έχουν χαθεί ήδη 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την αναντιστοιχία ανάμεσα στους όρους που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή αυτής της κρίσης (επική, πρωτοφανής άνευ προηγουμένου κλπ) και στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής και ζήτησε να διερευνηθούν όλοι οι εναλλακτικοί τρόποι μίας ενιαίας ευρωπαϊκής απάντησης.

Σε οτι αφορά στη στάση της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας, ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στα σύνορα, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να προστατεύει τα σύνορά της που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσθεσε δε με έμφαση ότι προϋπόθεση για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση με την Τουρκία είναι ο τερματισμός των προκλήσεων.