Σύγχρονη εκπαίδευση και στα δημοτικά- Ειδικοί θα εισηγηθούν για την επαναλειτουργία των σχολείων - Free Sunday
Σύγχρονη εκπαίδευση και στα δημοτικά- Ειδικοί θα εισηγηθούν για την επαναλειτουργία των σχολείων

Σύγχρονη εκπαίδευση και στα δημοτικά- Ειδικοί θα εισηγηθούν για την επαναλειτουργία των σχολείων

Τις εισηγήσεις των ειδικών περιμένει το Υπουργείο Παιδείας για να αποφασίσει αν τα σχολεία, τα οποία είναι κλειστά μέχρι τις διακοπές του Πάσχα στις 10 Απριλίου, θα ανοίξουν μετά την εβδομάδα της Διακαινησίμου, στις 27 Απριλίου.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι» είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία αναφορικά με τις Πανελλαδικές διευκρίνισε ότι θα πραγματοποιηθούν σε συνάρτηση με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», είπε η κ. Κεραμέως συμπληρώνοντας ότι «ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα. Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα».

Η υπουργός Παιδείας δΔιαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά, και πως στόχος του υπουργείου είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους.

Σε ότι αφορά στις λειτουργίες του Πάσχα, η υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Εκκλησία συστρατεύεται με την εθνικη προσπάθεια και εκτιμά τον τρόπο χειρισμού της κρίσης από την κυβέρνηση.«Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι η Εκκλησία συμμετέχει έμπρακτα στη μάχη καταπολέμησης του κορωνοϊού», είπε η κ. Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα (ΜεΡΑ25) επισήμανε ότι η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει ξεπεράσει “κάθε προσδοκία” και ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την “εργατικότητα και το μεράκι”.

 
Πιο αναλυτικά η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τέθηκε σε λειτουργία στις 13 Μαρτίου μόλις δύο ημέρες μετά το κλείσιμο των σχολείων και ήδη έχουν δημιουργηθεί περισσότερες απο 72.000 ψηφιακές τάξεις με την συμμετοχή περίπου 55.000 εκπαιδευτικών και 1 εκατ. μαθητών.

 


Στο πρόγραμμα της ασύγχρονης εκπαίδευσης μετέχουν ήδη 166.000 εκπαιδευτικοί και 850.000 μαθητές ενώ όπως είπε η υπουργός κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της εκπαιδευτικής τηλεόρασης υπήρξε τηλεθέαση 51,2% στις ηλικίες 4 – 14 ετών.

 

Παράλληλα είπε ότι η λειτουργία του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου γίνεται σε ποσοστό 94% εξ αποστάσεως, του πανεπιστημίου Κρήτης 93% και της Πάτρας 91%.