Ο Βαρουφάκης πιστεύει ότι οι βουλευτές δεν πρέπει να ελέγχονται... - Free Sunday
Ο Βαρουφάκης πιστεύει ότι οι βουλευτές δεν πρέπει να ελέγχονται...

Ο Βαρουφάκης πιστεύει ότι οι βουλευτές δεν πρέπει να ελέγχονται...

Πολιτικές διαστάσεις προσπαθεί να δώσει ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25, Γιάνης Βαρουφακης, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε, αρνήθηκε να δείξει τα έγγραφα σε έλεγχο που του έγινε όταν αποβιβάστηκε στην Αίγινα.

Σε ανάρτηση του στο twitter, κ.Βαρουφάκης ισχυρίζεται ότι διαμένει μόνιμα στην Αίγινα, από όπου μετέβη στη βουλή για να μιλήσει για το ευρωομόλογο, προκαλώντας ενόχληση στην κυβέρνηση.

«Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραδιάς στο οποίο η κυβέρνηση “πούλησε” το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα… σπίτι μου!», σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης σε ανάρτησή του, ενώ σε μία δεύτερη, με την οποία απαντά σε άλλον χρήστη σημειώνει:

«Δεν “ήρθα” Διονύση στην Αίγινα.  Στην Αθήνα πήγα στις 10πμ για να μιλήσω στη Βουλή επειδή ο ΠτΒ αρνήθηκε να τοποθετηθώ μέσω τηλεδιάσκεψης. Στις 16.30 επέστρεψα σπίτι μου. Τόσο απλά. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι πειράχτηκαν ιδιαίτερα με αυτά που είπα στον κ. Σταϊκούρα…»

Για το συμβάν με τον επικεφαλής του ΜεΡΑ 25,  Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107, 7 της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό.

«Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Αίγινας και μαζί με τις λιμενικές αρχές κάνουμε ελέγχους σε πεζούς και οχήματα στα δύο δρομολόγια, που γίνονται πλέον καθημερινά», ανέφερε ο κ. Ζορμπάς.

«Σε έναν από αυτούς τους ελέγχους, εντοπίστηκε στο όχημά του ο Γιάννης Βαρουφάκης, του έκανε νόημα ο λιμενικός για να σταματήσει, εκείνος έκοψε αρκετά ταχύτητα, δεν σταμάτησε εντελώς και του είπε: εγώ είμαι βουλευτής. Ο λιμενικός του είπε: κύριε, κάνουμε έναν έλεγχο, θέλω τα έγγραφά σας και του απάντησε ο Βαρουφάκης: δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ; και κατευθύνθηκε προς την έξοδο», είπε ο δήμαρχος Αίγινας.

«Ήμουν παρών, δεν απέδειξε τα χαρτιά του, δεν ανταποκρίθηκε, έφυγε σε δευτερόλεπτα», σημείωσε ο δήμαρχος.