Ο Βρούτσης παραδέχεται λάθος και το αποδίδει στην πίεση του χρόνου - Free Sunday

Free Sunday skin left

Free Sunday skin left

Ο Βρούτσης παραδέχεται λάθος και το αποδίδει στην πίεση του χρόνου

Ο Βρούτσης παραδέχεται λάθος και το αποδίδει στην πίεση του χρόνου

Λάθος διαχείριση την οποία απέδωσε στον κατεπείγοντα χαρακτήρα των μέτρων, χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, την ανάθεση στα ΚΕΚ της κατάρτισης των αυτοαπασχολουμένων επιστημόνων μέσω Voucher., ενώ διέψευσε ότι πρόκειται να παραιτηθεί.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Βρούτσης είπε ότι «έγιναν όλα σε χρόνο μηδέν» και υποστήριξε ότι ακολουθήθηκε το πλαίσιο που είχε θεσμοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο δεν προβλεπόταν αξιολόγηση.

«Εμείς, στο υπουργείο Εργασίας είχαμε την τόλμη να πούμε ότι το πρόγραμμα αποσύρεται. Αυτό λέγεται πολιτική εντιμότητα και γενναιότητα. Γυρίζουμε όλα τα συστήματα πίσω και αξιολογούμε το νομοθετικό πλαίσιο ώστε τα προγράμματα τηλεκπαίδευσης να έχουν και ποιοτική αξιολόγηση» ενώ υπενθύμισε ότι για την διαδικασία δεν υπήρξε ένσταση.

Ο κ.Βρούτσης καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ υποκρισία και παρέθεσε τις ύψους 200 εκ. ευρώ, αντίστοιχες αναθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2016-19, “με τα ίδια ΚΕΚ και τα ίδια voucher που σήμερα καταγγέλλει”.

“Υπήρξε καταγγελία απο την τότε γ.γ. την κα. Χαλκιά που είπε ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου επιδοτήθηκε από ΚΕΚ. Ζήτησε ο τότε πρωθυπουργός να παραιτηθεί κανείς; Και ζητάτε απο εμάς παραιτήσεις που το διορθώσαμε; Αυτό λέγετε πολιτική υποκρισία. Θα γυρίσει στον ΣΥΡΙΖΑ η λάσπη”, είπε ο κ.Βρούτσης, ο οποίος συγκεκριμένα ανέφερε:

  • 10.6.2019 υπήρξε πρόγραμμα τηλεκατάρτισης ανέργων μέσω ΚΕΚ ύψους 48 εκατ ευρώ
  • 19.9.2019 κατάρτιση ανέργων μέσω ΚΕΚ ποσό 89 εκατ. Ευρώ
  • 15.11.2018 τηλεκατάρτιση ανέργων
  • 15.11.2018 πρόγραμμα κατάρτισης ύψους 17,5 εκατ ευρώ
  • 11.11. 2019 τηλεκατάρτιση μέσω ΚΕΚ ύψους 49 εκατ. Ευρώ20.11.2018 κατάρτιση ανέργων 23 εκατ. ευρώ μέσω ΚΕΚ
  • 10.4.2019 η κυρία Αχτσιόγλου έβγαλε και άλλο πρόγραμμα κατάρτισης 30,9 εκατ. ευρώ”..

Απο την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου κατήγγειλε ότι από το πρόγραμμα που τελικά απέσυρε η κυβέρνηση θα ωφελούνταν μόλις δύο επιχειρήσεις λαμβάνοντας 18 εκατ. ευρώ έκαστη. “Για το χατήρι 2 ανθρώπων προχωρήσατε σε μια ενέργεια που δεν αρμόζει στην χώρα. Οφείλετε να διορθώσετε το λάθος. Κάθε κέντρο θα έπαιρνε 120 χιλ ευρώ ενώ ο κάθε ένας από τους 2 παράγοντες που έγινε το ντιλ θα έπαιρναν από 18 εκατ. ευρώ. Οι 4 από τις 7 πλατφόρμες ανήκουν σε 2 παράγοντες που θα μοιράζονταν 36 εκατ. ευρώ” είπε και καταλόγισε την ευθύνη στα στελέχη των τριών επιτελικών διευθύνσεων που υπάρχουν στο υπουργείο Εργασίας και δημιουργήθηκαν επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.«Η έρευνα που είπατε ότι θα γίνει σε βάθος πρέπει να γίνει και σε ύψος. Επάνω βρωμάει το ψάρι», ανέφερε σε άλλο σημείο μιλώντας για ευθύνες και του πρωθυπουργού.

Σε παρέμβαση του, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ) αποσυνέδεσε τα ΚΕΚ απο το συγκεκριμένο voucher.

 

«Aντί σήμερα με κατεβασμένα μάτια και κεφάλι να απολογηθούν για την πατεντάτη διασπάθιση χρήματος έρχονται να καταγγείλουν. Αυτοί που με τους συγγενείς τους έστησαν αυτή την υπόθεση. Τα ΚΕΚ υπήρχαν και είναι τρόπος να αξιοποιούνται χρήματα από το ΕΣΠΑ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εξευτέλισε αυτούς που το δημιούργησαν και τους επιστήμονες».