Δημοσκόπηση Alco: «Όχι» σε άνοιγμα σχολείων και πρόωρες εκλογές - Μεγάλο προβάδισμα Ν.Δ - Free Sunday
Δημοσκόπηση Alco: «Όχι» σε άνοιγμα σχολείων και πρόωρες εκλογές - Μεγάλο προβάδισμα Ν.Δ

Δημοσκόπηση Alco: «Όχι» σε άνοιγμα σχολείων και πρόωρες εκλογές - Μεγάλο προβάδισμα Ν.Δ

Προβάδισμα 17,4 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Alco για την τηλεόραση του Open. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 37,1% έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 5,5%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1% και τέλος η Ελληνική Λύση με 3,5%. Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 40%, έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα έρχεται το ΚΙΝΑΛ με 5,9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5% και τη Ελληνική Λύση με 3,8%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 87% λέει όχι σε πρόωρες εκλογές, ενώ μόλις το 4% τις θεωρεί επιβεβλημένες. Αντίστοιχα το 67% εκτιμά πως δεν θα γίνουν και το 16% πως θα γίνουν. Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 49% έναντι 20% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένα από τους δύο» απαντά το 25%.

Επίσης, το 75% είναι ικανοποιημένο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιδόσεις του στην αντιμετώπιση της πανδημία. Η ικανοποίηση για τον Βασίλη Κικίλια φτάνει στο 67% και για τον Νίκο Χαρδαλιά στο 64%. Αναφορικά με την καθημερινή ενημέρωση του κ. Τσιόδρα, το 79% τη θεωρεί επαρκή και το 13% μη επαρκή. 

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση διεξήχθη από την Alco se 1.000 άτομα από τις 5 έως τις 10 Μαΐου.