Στ. Πέτσας: Δεδομένη η βούλησή μας να ολοκληρώσουμε γρήγορα τον φράχτη στον Έβρο - Free Sunday
Στ. Πέτσας: Δεδομένη η βούλησή μας να ολοκληρώσουμε γρήγορα τον φράχτη στον Έβρο

Στ. Πέτσας: Δεδομένη η βούλησή μας να ολοκληρώσουμε γρήγορα τον φράχτη στον Έβρο

«Είναι δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε γρήγορα τον φράχτη στον Έβρο, ιδιαίτερα το νότιο κομμάτι που προχωράει τώρα. Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του αναδόχου, επομένως θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Πρέπει να αποφεύγουμε λεκτικές υπερβολές και θα πρέπει να αποφεύγουμε να παίζουμε το παιχνίδι της τουρκικής προπαγάνδας. Δεν υπήρξε καμία ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος, είναι ξεκάθαρο και έχει τονιστεί από το υπουργείο Εξωτερικών και του υπουργείο Άμυνας» είπε και πρόσθεσε «Εμείς συνεχίζουμε να φυλάμε τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρώπης και να προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ξηρά και θάλασσα».

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και δυστυχώς αναπαράχθηκαν και από ελληνικά μέσα, δεν έχουν καμία σχέση με την παρουσία Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος. «Βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος και οι εικόνες που έχουν να κάνουν με συρματοπλέγματα και άλλες τέτοιου είδους εργασίες που σχετίζονται με την κατασκευή του φράχτη είναι από άλλες περιοχές και όχι από την επίμαχη περιοχή του Μελισσοκομείου» είπε.

Επίσης απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει συνεργασία τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας-Τουρκίας για την κατασκευή του φράχτη είπε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει την κατασκευή του φράχτη. «Ζήτημα να ρωτήσουμε τον οποιονδήποτε για το κυριαρχικό μας δικαίωμα δεν τίθεται» υπογράμμισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι ότι ο ποταμός Έβρος μπορεί να αλλάζει τη ροή του, τα σύνορα όμως δεν αλλάζουν και επανέλαβε την βούληση της κυβέρνησης να φυλάξει τα σύνορα της χώρας και να κάνει ότι χρειάζεται για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

«Αυτό κάναμε το Μάρτιο, αυτό κάνουμε τώρα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» είπε.