Τριήμερη περιοδεία Σακελλαροπούλου σε Ξάνθη και Ροδόπη - Free Sunday

Free Sunday skin left

Free Sunday skin left

Τριήμερη περιοδεία Σακελλαροπούλου σε Ξάνθη και Ροδόπη

Τριήμερη περιοδεία Σακελλαροπούλου σε Ξάνθη και Ροδόπη

Τριήμερη επίσκεψη σε Ξανθη και Ροδόπη θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από σήμερα Πέμπτη 28 έως μεθαύριο Σάββατο 30 Μαΐου.

Σύμφωνα, με το πρόγραμμα:

την Πέμπτη 28 Μαΐου:

η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί την Ξάνθη, όπου αρχικά θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο της πόλης και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο της πόλης.

Εν συνεχεία, η κυρία Σακελλαροπούλου θα αναχωρήσει για το χωριό της Γλαύκης, στον ορεινό όγκο, όπου θα επισκεφθεί το Γυμνάσιο-Λύκειο και αμέσως μετά θα μεταβεί στην έδρα του Δ' Σώματος Στρατού (που έχει στην ευθύνη του όλη την Θράκη).

Ακολούθως, θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα στην Μητρόπολη, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με γυναίκες της τοπικής κοινωνίας. Η επίσκεψή της στην Ξάνθη θα ολοκληρωθεί με ομιλία της στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι».

Την Παρασκευή 29 Μαΐου:

θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου θα ξεκινήσει την επίσκεψή της με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων στις 10.10 το πρωί και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τοπικούς φορείς στην Τσανάκλειο Σχολή.

Στις 11.50 θα μεταβεί στη Μητρόπολη, προκειμένου να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, και αμέσως μετά θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Στις 13.15 θα έχει συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές και τον Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τη Μονάδα Ανακύκλωσης Μπαταριών SunlightRecycling», ενώ στις 19.10 θα ξεναγηθεί στους χώρους του Οινοποιείου «Κίκονες».

Το Σάββατο 30 Μαΐου:

θα επισκεφθεί αρχικά τα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια» και στη συνέχεια την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Γενισέα».

Στις 12.00 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και στις 12.40 θα αναχωρήσει για την Σταυρούπολη, ένα χωριό βόρεια της πόλης της Ξάνθης από το οποίο η ίδια έλκει την καταγωγή της και έχει πολλές παιδικές αναμνήσεις.

Η κυρία Σακελαροπούλου είχε επισκεφθεί τον Έβρο, το Πάσχα.