Διάλογος με την Τουρκία μετά την διακοπή της παραβατικότητας από την 'Άγκυρα - Free Sunday
Διάλογος με την Τουρκία μετά την διακοπή της παραβατικότητας από την 'Άγκυρα

Διάλογος με την Τουρκία μετά την διακοπή της παραβατικότητας από την 'Άγκυρα

H Τουρκία δε δικαιούται να παραδίδει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είπε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, ο οποίος είχε κατηγορήσει την Ελλάδα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων.

«Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία επισημαίνεται ότι «τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ κατέληξε επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στη νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας».

Στη δήλωση του, ο κ.Ακσόι είχε απαντήσει στη χθεσινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια που κατηγόρησε την Τουρκία ότι «σπρώχνει απελπισμένους ανθρώπους, ως υπό μορφή υβριδικού πολέμου» στα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης.