To υπουργείο Παιδείας διαψεύδει Φίλη για διαρροή δεδομένων - Free Sunday
To υπουργείο Παιδείας διαψεύδει Φίλη για διαρροή δεδομένων
Eurokinissi

To υπουργείο Παιδείας διαψεύδει Φίλη για διαρροή δεδομένων

Απαντήσεις στην αναφορά του Νίκου Φίλη, νωρίτερα σήμερα, στη Βουλή για διαρροή προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία διαρροή δεδομένων και ότι στο usb που κατέθεσε στα πρακτικά ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταγεγραμμένα στατιστικά στοιχεία.

«Το περίφημο "στικάκι" του κ. Φίλη, περιείχε ένα αρχείο εις διπλούν, σε μορφή excel και pdf, με καταγραφή στατιστικών στοιχείων από τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τα οποία εντοπίζονται στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε blog Υπεύθυνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Αυτό σημειώνει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, ξεκαθαρίζει ότι από τα παραπάνω δεν προκύπτει καμία διαρροή δεδομένων. «Τα στοιχεία έχουν καταχωριστεί οικειοθελώς από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και χρησιμεύουν, εν γνώσει τους, ως οδηγός για την καταχώριση στοιχείων από τους συναδέλφους τους», επισημαίνεται.

Επίσης, το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι τα αρχεία δεν περιλαμβάνουν κανένα προσωπικό δεδομένο μαθητών και ότι «καταγράφονται μόνο αριθμητικά, μη προσωπικά, αποτελέσματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δηλαδή αποκλειστικά και μόνο συνολικοί αριθμοί μαθητών που συμμετείχαν σε συνεδρίες, ποσοστό συμμετοχής, διάρκεια σε λεπτά κτλ.».

«Καταρρέουν, συνεπώς, με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο οι ισχυρισμοί του κ. Φίλη περί διαρροής και περί δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων μαθητών», τονίζει το υπουργείο.

Καταλήγοντας, το υπουργείο σημειώνει: «Περιμέναμε ότι θα διαψευσθούν παταγωδώς οι δήθεν αποκαλύψεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία εξ αρχής εναντιώθηκε σε κάθε μορφής εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αντιπροτείνοντας το απόλυτο σκοτάδι για την εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι αυταπόδεικτο ότι για κάθε λύση ψάχνουν ένα πρόβλημα, για κάθε πρόοδο αναζητούν έναν ανύπαρκτο εχθρό. Αλλά ότι - άθελα ή εσκεμμένα - συγχέουν τη διαρροή προσωπικών δεδομένων με την οικειοθελή ανάρτηση στατιστικών στοιχείων, αυτό δεν το περιμέναμε».

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα σήμερα, στη Βουλή, ο κ. Φίλης κατέθεσε στα πρακτικά ένα usb με στοιχεία, από τα οποία -όπως ισχυρίστηκε- προκύπτει διαρροή προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών.