«Αυθόρμητη κινητικότητα» βλέπει η Αθήνα στην τουρκική πλευρά των συνόρων - Free Sunday
«Αυθόρμητη κινητικότητα» βλέπει η Αθήνα στην τουρκική πλευρά των συνόρων

«Αυθόρμητη κινητικότητα» βλέπει η Αθήνα στην τουρκική πλευρά των συνόρων

Σε διάψευση των πληροφοριών για κινητικότητα στην τουρκική πλευρά των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, προχώρησε η κυβέρνηση στην Αθήνα.

«Είχαμε και εμείς χτες το βράδυ την πληροφορία για κινητικότητα. Δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος έκανε λόγο για «μια μικρή αυθόρμητη κινητικότητα, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν» και διαβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις που είναι στα σύνορα είναι σε εγρήγορση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε ενέργειες για την άμυνα των συνόρων μας.

Σχολιάζοντας το πρωί της Πέμπτης τις πληροφορίες για μετακινήσεις μεταναστών με λεωφορεία στην Αδριανούπολη, τις οποίες το Haberturk.tr, χαρακτηρίζει “ταξίδι ελπίδας”, ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας έκανε λόγο για ροή μεταναστών σε γκρουπ που είναι διαχειρίσιμη.«Προσπαθούν να περάσουν και με βάρκες το ποτάμι. Συγκεντρώνονται όχι σε βαθμό που να μας προκαλούν ανησυχία. Υπάρχει κινητικότητα, είμαστε σε ετοιμότητα» είπε ο κ.Χαρέλας στον ΣΚΑΪ ο οποίος εκτίμησε ότι «θέλουν να τεστάρουν τα αντανακλαστικά μας».

Την κινητικότητα είχε επιβεβαιώσει και ο αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης ο οποίος, ωστόσο, είπε ότι στα σύνορα δεν έχουν φτάσει μεγάλοι αριθμοί μεταναστών.«Στον νότιο Έβρο η κατάσταση είναι ήρεμη. Υπάρχει ετοιμότητα από τις ελληνικές αρχές, είναι όλοι παρόντες και θα παρέμβουν αν χρειστεί», είπε και εξέφρασε την εκτίμηση του ότι αν οι Τούρκοι επιχειρήσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ό,τι έκαναν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας «θα απογοητευτούν».