Η Μέρκελ αποκλείει νέα υποψηφιότητα για καγκελάριος - Free Sunday
Η Μέρκελ αποκλείει νέα υποψηφιότητα για καγκελάριος

Η Μέρκελ αποκλείει νέα υποψηφιότητα για καγκελάριος

Κατηγορηματικά αρνητική εμφανίστηκε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο παραμονής της στην πολιτική και νέας υποψηφιότητας για την Καγκελαρία.

«Όχι, όχι! Στ΄αλήθεια όχι!», δήλωσε η κυρία Μέρκελ πριν καν η δημοσιογράφος του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF ολοκληρώσει την σχετική της ερώτηση. Το «όχι» εξακολουθεί να ισχύει - «πολύ σταθερά!», πρόσθεσε.

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση στην συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα και στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η καγκελάριος, η οποία είχε δηλώσει ήδη το 2018 ότι η τρέχουσα, τέταρτη, θητεία της θα είναι η τελευταία, τόνισε ότι δεν σκέφτεται την παραμονή της και ότι στο μυαλό της έχει μόνο την ευθύνη και τους επόμενους μήνες και όχι μια ακόμη θητεία. «Ο λόγος μου ισχύει και το έχω άλλωστε πει πολύ συχνά», δήλωσε.

Σχολιάζοντας τα ενισχυμένα ποσοστά του κόμματός της (CDU) και την υψηλή αποδοχή που απολαμβάνουν η ίδια και η κυβέρνησή της για την διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, η Άγγελα Μέρκελ έκανε λόγο για «εργασία με συγκεντρωμένο τρόπο, με ενότητα και χωρίς καβγάδες για μικροπράγματα».