Εκταμίευση της τρίτης δόσης της ελάφρυνσης του χρέους αποφασίζει το Eurogrpoup - Free Sunday
Εκταμίευση της τρίτης δόσης της ελάφρυνσης του χρέους αποφασίζει το Eurogrpoup

Εκταμίευση της τρίτης δόσης της ελάφρυνσης του χρέους αποφασίζει το Eurogrpoup

Την εκταμίευσή της τρίτης δόσης των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ύψους 748 εκατ. ευρώ, αποφασίζει σήμερα του Eurogroup, στη συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16.30 ώρα Ελλάδας και στην οποία εξεταστεί Η έκτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα που κατάρτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έδωσε στη δημοσιότητα στις 20 Μαΐου μέσω βιντεοδιάσκεψης,

Η έκθεση της Κομισιόν διαπίστωνε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες από την έξαρση του κορονοϊού, η Ελλάδα έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα για να επιτύχει τις προβλεπόμενες συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις».

Η δόση των 748 εκατ. ευρώ αφορά τη μεταφορά των κερδών που είχαν κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από ελληνικά ομόλογα και την άρση της προσαύξησης του περιθωρίου επιτοκίου που είχε αποφασισθεί για ορισμένα δάνεια που είχε πάρει η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Στη συνέχεια, το Eurogroup θα συνεδριάσει σε διευρυμένη σύνθεση - υπουργοί Οικονομικών όλων των χωρών της ΕΕ - για να συζητήσει σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην ΕΕ και τα μέτρα στήριξης της ανάκαμψης της οικονομίας της.