Στον Έβρο ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική - Free Sunday
Στον Έβρο ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική

Στον Έβρο ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική

Το Στρατιωτικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές του Έβρου, επισκέπτονται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Οι συζητήσεις Δένδια - Μπορέλ, αναμένεται να εστιασθούν στις ευρωτουρκικές σχέσεις, με έμφαση στην κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα εις βάρος της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων της παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Είναι η δεύτερη επίσκεψη αξιωματούχου της ΕΕ μετά στις 3 Μαρτίου στις Καστανιές και τα γεγονότα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποδεχτεί στον Έβρο, τους επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι), τον πρωθυπουργό της Κροατίας, που έχει την προεδρία της Ε.Ε. Το πρώτο εξάμηνο του 2020, Αντρέι Πλένκοβιτς, και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.