Αίρονται τα κωλύματα για Φασούλα και Γιαννόπουλο στις ομοσπονδίες μπάσκετ και πόλο - Free Sunday
Αίρονται τα κωλύματα για Φασούλα και Γιαννόπουλο στις ομοσπονδίες μπάσκετ και πόλο

Αίρονται τα κωλύματα για Φασούλα και Γιαννόπουλο στις ομοσπονδίες μπάσκετ και πόλο

Τη δυνατότητα να είναι υποψήφιοι για τη διοίκηση Αθλητικών Ομοσπονδιών, όσοι υπάλληλοι τους, παραιτηθούν δύο μήνες πριν τις εκλογές δίνει τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τη διάταξη του αθλητικού νόμου 2725/99, όποιος είχε έμμισθη σχέση με αυτήν κατά τον τελευταίο χρόνο πριν την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων, δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο αθλητικής ομοσπονδίας ή ένωσης.

Με την τροπολογία αυτή, προβλέπεται ότι η υποψηφιότητα επιτρέπεται, εφόσον έχει προηγηθεί διάστημα δύο μηνών από τη λήξη της εργασιακής του σχέσης (αν πρόκειται για υποψήφιο σε ομοσπονδία), ή ενός μηνός (αν πρόκειται για υποψήφιο σε ένωση).

Αν εγκριθεί η τροπολογία, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος πριν λίγες ημέρες υπέβαλε την παραίτησή του από την ομοσπονδία μπάσκετ, θα μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές που θα γίνουν το φθινόπωρο.

Παράλληλα με την τροπολογία, καταργείται το κώλυμα υποβολής υποψηφιότητας για όσους διαθέτουν άδεια πρακτορείου προγνωστικών αγώνων, κάτι που αφορά αρκετούς παλιούς πρωταθλητές, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει άδειες για πρακτορεία ΟΠΑΠ, ως επιβράβευση για τις επιτυχίες τους, αλλά λόγω αυτού δεν μπορούσαν να είναι υποψήφιοι.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο παλιός διεθνής πολίστας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο οποίος έχε εκδηλώσει την πρόθεση να διεκδικήσει την προεδρία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.