Στη δικαιοσύνη ο αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ αστυνομικός που απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου - Free Sunday
Στη δικαιοσύνη ο αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ αστυνομικός που απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου

Στη δικαιοσύνη ο αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ αστυνομικός που απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου

Σε επιβεβαιωση της καταγγελίας των ειδικών φρουρών ότι αξιωματικός της αστυνομικός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Πέμπτης, προχωρησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη και τα πειθαρχικά όργανα με τον συγκεκριμένο αξιωματικό», είπε ο κ. Χρυσοχοίδης, σύμμφωνα με τον οποίο τέτοιοι αστυνομικοί «δεν έχουν θέση στο σώμα».

«εΕναι περίεργο με ποιον τροπο αντιλαμβάνονται ορισμένοι αστυνομικοί την αποστολή τους», προσέθεσε ο Υπουργός

.Σύμφωνα με την καταγγελία ο κουκουλοφόρος είχε επιτεθεί σε αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ αλλά δεν συνελήφθη λόγω της παρέμβασης του εκτός υπηρεσίας αξιωματικού, ο οποίος φέρεται να είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ και  συνδικαλιστής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες όταν αστυνομικός του ζήτησε τα στοιχεία του και τον ρώτησε γιατί εμπόδισε τη σύλληψη και έδωσε χρόνο στον κουκουλοφόρο, ο αστυνομικός του απάντησε «δώσε μου εσύ τα στοιχεία σου».

Στην ανακοίνωση οι ειδικοί φρουροί εκφράζουν “τον αποτροπιασμό και την καταδίκη για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης.

Χθες μετά τη συγκέντρωση, οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν πέριξ της πλατείας Συντάγματος δεκάδες μη χρησιμοποιημένες μολότοφ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, Προστασίας του Πολίτη, από την ειρηνική διαδήλωση «αποκολλήθηκε» τμήμα 1.000 ατόμων που δεν έχει σχέση με το ΠΑΜΕ και επιτέθηκε με 15 μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις τραυματίζοντας έξι αστυνομικούς.

Παράλληλα ομάδες περιφρούρησης της πορείας μετά το τέλος της έκαναν «σκούπα» στην Βουκουρεστίου προκειμένου να μαζέψουν στυλιάρια και άλλα αντικείμενα.