Συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις επιδιώκει η κυβέρνηση - Free Sunday
Συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις επιδιώκει η κυβέρνηση

Συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις επιδιώκει η κυβέρνηση

Σταθερή επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης αποτελεί η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και ο γόνιμος διάλογος, επισήμαναν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς Αρχηγούς, τους οποίους ενημέρωσε για τη σύνοδο κορυφής και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σήμερα έγιναν οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Το συμπέρασμα από τη σημερινή συνάντηση και ενημέρωση είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη στις επιλογές της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, οι οποίοι έχουν εναποθέσει την ασφάλεια, την ειρήνη σε όλη αυτή την περιοχή, σε όλους αυτούς που έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, με τις συγκρούσεις, τους έντονους ανταγωνισμούς στη περιοχή, που δεν είναι άλλοι από την ΕΕ, από το ΝΑΤΟ, από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, θέλουμε ξανά να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους στρατευμένους νέους μας, στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στους φαντάρους που βρίσκονται πραγματικά μέσα σε μια δύσκολη κατάσταση και έχουν να αντιμετωπίσουν πάρα πολλά σημαντικά προβλήματα», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Επίσης, είχαμε την ευκαιρία με τον κ. πρωθυπουργό να ανταλλάξουμε σκέψεις για τη Σύνοδο Κορυφής. Εκφράσαμε την αντίθεση και τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ όσον αφορά τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια, τα οποία πάλι θα πλήξουν το λαϊκό εισόδημα, θα παρθούν μέτρα ενάντια στα λαϊκά στρώματα, στους εργαζόμενους της χώρας μας. Μιλάμε για μνημόνια διαρκείας, μιλάμε -στην ουσία- για νέα μνημονιακά μέτρα, έστω και αν βαφτίζονται μεταρρυθμίσεις, αναδιαρθρώσεις, που ακούγονται όμορφα στα αυτιά», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ έθεσε, ακόμη, στον κ. Μητσοτάκη ορισμένα θέματα, η επίλυση των οποίων επείγει, τονίζοντας: «Επίσης, πήρα την ευκαιρία να θέσω στον κ. πρωθυπουργό ορισμένα ζητήματα που αφορούν εργαζόμενους της πατρίδας μας.

Το πρώτο ζήτημα αφορά τους ναυτικούς, τους ναυτεργάτες που πρέπει να επαναπατριστούν. Λόγω της πανδημίας, είναι μήνες τώρα σε λιμάνια και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αυτοί και οι οικογένειές τους. Επίσης, αυτό το ζήτημα δημιουργεί και το πρόβλημα να μην μπαρκάρουν οι ναυτεργάτες που βρίσκονται εδώ και να βρίσκονται πλέον μαζικά στην ανεργία, να μη μπορούν να επιβιώσουν και άρα πρέπει η κυβέρνηση να δει ένα τουλάχιστον στοιχειώδες επίδομα για να μπορούν να επιβιώσουν.

Το δεύτερο ζήτημα που του έθεσα, μετά τη συνάντηση που είχα μάλιστα χτες με την Επιτροπή των Συνταξιούχων Βορειοηπειρωτών, των ομογενών από την Αλβανία, είναι ότι πρέπει να προχωρήσει η προεκλογική δέσμευσή του για κατάργηση του άρθρου 7 του νόμου Κατρούγκαλου, που ουσιαστικά βάζει σοβαρά εμπόδια στο να παίρνουν την εθνική σύνταξη που δικαιούνται οι ομογενείς από την Αλβανία, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση του νόμου -που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση- και προβλέπει για τους υπερήλικες ομογενείς από την Αλβανία να παίρνουν ένα επίδομα».

«Και τέλος του επισήμανα την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση αυτήν τη στιγμή, που προβλέπει μείωση χρεών, μείωση τόκων δανείων κ.λπ., έτσι ώστε να υπάρχει μια στοιχειώδης ανακούφιση.

Αυτά είναι τα βασικά ζητήματα που θέσαμε μαζί με άλλα προβλήματα που αφορούν εργαζόμενους, όπως τους πρώτην εργαζόμενους της "Ελευθεροτυπίας" ή άλλα τέτοια ζητήματα, που θα τα πούμε και θα τα αναλύσουμε και στην πορεία» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.