Ο Ερντογάν δηλώνει ότι η Τουρκία έχει δίκαιο αλλά προτείνει win-win λύση στην Ελλάδα - Free Sunday
Ο Ερντογάν δηλώνει ότι η Τουρκία έχει δίκαιο αλλά προτείνει win-win λύση στην Ελλάδα

Ο Ερντογάν δηλώνει ότι η Τουρκία έχει δίκαιο αλλά προτείνει win-win λύση στην Ελλάδα

Και win-win Πολιτική λύση με την Ελλάδα στην Ανατ. Μεσόγειο στη βάση του προτείνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ».

Όπως μεταδίδει το κυπριακό ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, η εφημερίδα γράφει ότι o Τούρκος πρόεδρος, κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του την περασμένη Τρίτη, είπε συγκεκριμένα ότι «στην ανατ. Μεσόγειο έχουμε 100% δίκιο και δεν θα παραιτηθούμε από τη διεκδίκησή του. Μπορούμε να καθίσουμε με όλους στο ίδιο τραπέζι, εκτός από τη νότια Κύπρο. Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να βρούμε ένα κοινό έδαφος όπου όλοι να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική win-win. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται. Εμείς όμως συνεχίζουμε τα πάντα στο τραπέζι. Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να μεσολαβήσει, αλλά πρέπει να υποστηρίξει με κάποιο τρόπο και τον στρατηγικό της εταίρο τη Γαλλία».

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, ο Ερντογάν προσπάθησε να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας καθώς, όπως είπε «η συρρίκνωση στις ΗΠΑ ήταν 31,7%, αλλά σε εμάς 9,9%, ο μέσος όρος της ΕΕ ήταν στο 14%. Η κατάστασή μας είναι καλή σε σύγκριση με τις χώρες της ΕΕ. Θα το δούμε την επόμενη περίοδο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, αναμένουμε τα μεγέθη ανάπτυξης να είναι πάνω από 12-13%».