Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό - Free Sunday
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό

Στους 363 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό καθώς σήμερα Πέμπτη το πρωί, έχασαν τη ζωή τους, έξι άνθρωποι.

«Αν δεν προλάβουμε να αναστρέψουμε την πανδημία, μετά η αντιμετώπιση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη και για μερικούς θα είναι αδύνατη» υπογράμμισε η καθηγήτρια Λινού στο themaradio 104,6 ενώ ο καθηγητής Βατόπουλος επιβεβαίωσε ότι πιέζεται το σύστημα υγειας.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 358 νέα περιστατικά από τα οποία τα 194 εντοπίστηκαν στην Αττική. Η Θεσσαλονίκη καταγράφει πλέον μικρό αριθμό θετικών κρουσμάτων, χθες ήταν 10, ενώ 32 κρούσματα εντοπίστηκαν στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο αλλά και το ΚΥΤ της Σάμου.

Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, την 1η Σεπτεμβρίου ήταν κατειλημμένες 43 κλίνες ΜΕΘ από ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, με τον αριθμό των κλινών – και συνεπώς των ασθενών- να έχει ανέλθει σήμερα σε 85. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας, στην Αττική είναι διαθέσιμα 337 κρεβάτια ΜΕΘ σε κρατικά και στρατιωτικά νοσοκομεία.

Από αυτά, 107 έχουν διατεθεί για τις ανάγκες των ασθενών με COVID-19, ενώ εντός των επομένων ημερών θα προστεθούν άλλα 42 σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ.Το 30% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι ελεύθερες προς διάθεση, ειδικότερα δε από τις κλίνες ΜΕΘ-COVID είναι ελεύθερες το 40%, αναφέρει η επιστημονική εταιρία.Στη δυναμικότητα, θα προστεθούν 22 κλίνες ΜΕΘ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, άλλες 67 μέσα στον Οκτώβριο και επιπλέον 41 μέχρι τον Νοέμβριο.

 Την ίδια στιγμή, προχωρούν οι δωρεές που αναμένεται να δώσουν επιπλέον xώρο στο πεδίο των ΜΕΘ δίνουν και οι δωρεές και συγκεκριμένα 50 κλίνες ΜΕΘ στο “Σωτηρία” μια δωρεά στη Νίκαια, 155 ΜΕΘ και 19 ΜΑΦ που αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

 Υπάρχουν επιπλέον 75 κλίνες ΜΕΘ και εννέα κλίνες ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας) στα ήδη λειτουργούντα Νοσοκομεία της χώρας επιπλέον, που είναι από εξοπλισμό και ανανέωση του εξοπλισμού μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ.