Προς το τέλος οι καταλήψεις - Free Sunday
Προς το τέλος οι καταλήψεις

Προς το τέλος οι καταλήψεις

Το τέλος των καταλήψεων προοιωνίζεται η χθεσινή απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, η οποία χαρακτηρίζει τους μαθητές “νικητές γιατί αναγκάσαμε το υπουργείο και την Κυβέρνηση να μας ακούσουν!", ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, υπάρχει σημαντική κάμψη στη συμμετοχή στο κίνημα.

Οι μαθητές οργανώνουν διαδήλωση έξω από το υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι με απόφαση που στην ανοιχτή συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε στο συγκρότημα της Γκράβας με τη συμμετοχή μαθητών από 180 σχολεία.

Οι μαθητές της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας κάλεσαν τους καθηγητές “να μην εφαρμόσουν τις τηλεαπουσίες και την τηλεκπαίδευση στα αγωνιζόμενα σχολεία”, θέση που συμμερίζεται και η ΟΛΜΕ, στην οποία προς το παρόν κυριαρχεί η άποψη ότι οι καθηγητές δεν πρέπει «παίξουν τον ρόλο του φύλακα και του απουσιολόγου».

Σήμερα η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας 8-11, δηλαδή τις ώρες της τηλεκπαίδευσης, στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη,

Το μέτρο με τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση για τους μαθητές που κάνουν κατάληψη δεν είναι «καθόλου παιδαγωγικό» είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θόδωρος Τσούχλος.

«Δεν μπορούμε να παίξουμε το ρόλο του δεσμοφύλακα και του καταδότη των μαθητών. Εμείς θα ξαναδούμε τα παιδιά, αν χαθεί η σχέση που έχουμε η προσπάθεια θα πάει χαμένη» είπε ο κ. Τσούχλος, ο οποίος είπε ότι «διαφωνούμε με την τηλεκπαίδευση αυτού του είδους, διαφωνούμε κάθετα με τις απουσίες».Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας:1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.2. Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.3. Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.4. Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Η ΟΛΜΕ θα έχει συνάντηση με την υπουργό Παίδείας, Νίκη Κεραμέως την Πέμπτη προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των καταλήψεων, ενώ από το υπουργείο δημοσιοποιήθηκε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί και η Τρίτη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών, οι οποίοι θα ενισχύσουν και τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης.