Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Εφετείο - Απαγορεύθηκε η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τις ποινές - Free Sunday
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Εφετείο - Απαγορεύθηκε η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τις ποινές

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Εφετείο - Απαγορεύθηκε η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τις ποινές

Σε απαγόρευση της συγκέντρωσης για συμπαράσταση στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, που αναγγέλθηκε μετά το κάλεσμα του Γιάννη Λαγού, προχώρησαν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛΑΣ.

Κατά την πρόσκληση, ο εκλεγμένος με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ανεξάρτητος σήμερα ευρωβουλευτής, δήλωσε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα είναι παρών στο Εφετείο, κατά την ανακοίνωση των ποινών.

Η απαγόρευση γίνεται με βάση το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικειμένου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις και διαδικασίες του νόμου 4703/2020 περί συναθροίσεων.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, «η απαγόρευση της συνάθροισης επιβάλλεται καθώς από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω σφόδρα πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας, ενώ απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών και η λειτουργία των εγκαταστάσεων του δικαστικού συγκροτήματος (Αρειος Πάγος, Εφετείο, Πρωτοδικείο, Πταισματοδικείο, Ειρηνοδικείο)».

Οπως αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ «οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπον αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Η απόφαση έχει αναρτηθεί στη "Διαύγεια" και στο www.hellenicpolice.gr στο ειδικό banner για τις αποφάσεις αστυνομικών υπηρεσιών σχετικά με συναθροίσεις, συγκεντρώσεις και πορείες».

Η Τροχαία ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή γύρω από το Εφετείο.

Συγκεκριμένα δεν θα επιτρέπεται η στάση - στάθμευση και σταδιακά απο τα ξημερώματα η κυκλοφορία των οχημάτων, στις εξής οδούς:

  • Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας
  • Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.