Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ζητά από Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία η Ελλάδα - Free Sunday
Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ζητά από Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία η Ελλάδα

Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ζητά από Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία η Ελλάδα

Επιστολές στους ομολόγους του, της Γερμανίας, Heiko Maas, της Ισπανίας Arancha Gonzalez-Laya και της Ιταλίας Luigi Di Maio, με τις οποίες τους καλεί να κάνουν εμπάργκο όπλων στην Τουρκία , έστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισημαίνει τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες, όπως υπογραμμίζει, αποσκοπούν στη δημιουργία τετελεσμένων με στρατιωτικά μέσα.

Ο κ. Δένδιας υπενθυμίζει την σχετική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, σχετικά με την υποχρέωση των Κρατών Μελών της ΕΕ, όπως αυτή προκύπτει από Κοινή Θέση της, να αναστείλουν τις εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού προς τρίτες χώρες, οι οποίες χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό αυτό για επιθετικές ενέργειες ή την περιφερειακή αποσταθεροποίηση, όπως ακριβώς πράττει η Τουρκία.

Ειδικά στην επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του, ο Έλληνας Υπουργός ζητάει να μην δοθούν οι άδειες για την εξαγωγή συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία, όπως υποβρύχια, φρεγάτες, αεροσκάφη και αναβάθμιση τεθωρακισμένων.