Από σήμερα και στο SURE με χρηματοδότηση 2 δισ. η Ελλάδα - Free Sunday
Από σήμερα και στο SURE με χρηματοδότηση 2 δισ. η Ελλάδα

Από σήμερα και στο SURE με χρηματοδότηση 2 δισ. η Ελλάδα

Πρόσβαση σε 2 δισ. ευρώ του προγράμματος SURE το οποίο θα βοηθήσει επιχειρήσεις, αλλά και εργαζομένους που επλήγησαν από την πανδημία έχει από σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ.«Έχω καλά νέα για την Ελλάδα. Από αύριο η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε 2 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό SURE. Συνολικά θα έχει πρόσβαση σε 2,7 δισ. ευρώ. Είναι πολλά χρήματα για καλό σκοπό. Στόχος είναι να πεις στις υγιείς οι εταιρείες να κρατήσουν το εργατικό δυναμικό στην εταιρεία, να μην τους απολύσουν και θα επιχορηγήσουμε μέρος του μισθού εάν δεν έχουν αρκετή δουλειά»:

Η κ. φον Ντερ Λάιεν υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα έχει πρόσβαση στο ταμείο ανάκαμψης, αυτό που ονομάζουμε NEXTGENERATION EU, συνολικά σε 31 δισ. ευρώ».

«Είναι πραγματικά σημαντικό για την Ελλάδα αλλά επίσης για τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη», είπε η πρόεδρος.

Σε ότι αφορά στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, η κ.Φον Ντερ Λάιεν, είπε ότι υπάρχει μία «ευρεία λίστα εμβολίων, πολλούς διαφορετικούς υποψηφίους» και εξέφρασε την πεποίθηση της ότι «ορισμένα από αυτά θα είναι αποτελεσματικά εμβόλια».

«Περνάμε δύσκολα τώρα, πρέπει να έχουμε υπομονή, πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες, αλλά υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ», είπε η πρόεδρος της Επιτροπής.