Προαναγγελία παράτασης μιας εβδομάδας στο lockdown - Free Sunday
Προαναγγελία παράτασης μιας εβδομάδας στο lockdown

Προαναγγελία παράτασης μιας εβδομάδας στο lockdown

Την παράταση του lockdown μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου προανήγγειλε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σε ότι αφορά στο σχέδιο του ανοίγματος της αγοράς μετά το lockdown ο κ.Σταμπουλίδης είπε οτι θα μπούμε σε μια κανονικότητα με συγκεκριμένους κανόνες για να μην χάσουμε ότι χτίσουμε με το υπάρχον lockdown.

«Θα ανοίξουμε με κανόνες όταν μας το επιτρέψουν οι ειδικοί», είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι θα υπάρχουν κανόνες για την λειτουργία των επιχειρήσεων και πως οι κανόνες που ισχύουν σήμερα θα ισχύουν και για τις γιορτές.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο «εργαλείο» του clickaway για το οποίο έκανε λόγο χτες στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σύμφωνα με το όποιο όποιος δεν θέλει να μπει μέσα σε κατάστημα θα έχει προπληρώσει το προϊόν και θα πηγαίνει μόνο να το πάρει.

Σχετικά με το «εργαλείο» του clickaway ο κ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι είναι ένας τρόπος για να μην υπάρχει συνωστισμός στα καταστήματα.

«Είναι παραγγελία ηλεκτρονική που σου στέλνει το κατάστημα την ώρα και πας και το παραλαμβάνεις έξω από το κατάστημα. Βέβαια θα πρέπει προφανώς οι επιχειρήσεις να έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι «πολλά καταστήματα μας είχαν εισηγηθεί να το καθιερώσουμε και εν μέσω της καραντίνας, όμως επιλέξαμε να μην το κάνουμε για να αποφύγουμε των συνωστισμό και να επιταχύνουμε την πτώση των κρουσμάτων. Και από την ένταση του φαινομένου φαίνεται ότι καλώς αποφασίσαμε να μην το κάνουμε».Σε ό,τι αφορά στην εστίαση, ο υπουργός Ανάπτυξης, είχε διευκρινίσει ότι «είναι πιο δύσκολο να ανοίξει η εστίαση, καθώς μας κυβερνά ο ιός».